Seçim kutlaması cinayetinde şüpheli savunması: Birkaç kadeh viski içmiştik, üzerime yürüyünce bıçakladım

Seçim kutlaması cinayetinde şüpheli savunması: Birkaç kadeh viski içmiştik, üzerime yürüyünce bıçakladım
Ordu’da seçim kutlamaları sırasında Erhan Kurt’u bıçakladığı gerekçesiyle gözaltına alınan 17 yaşındaki E.K. tutuklandı. E.K. savunmasında, “Sonuçları kutlamak için birkaç kadeh viski içmiştik. Sonra dışarı çıktık. İsminin sonradan Erhan Kurt olduğunu öğrendiğim şahıs arabayla geçerken el kol hareketi yaptı. Aracı durdurup geri geri gittim. Üzerime yürüyünce bıçakladım” dedi.

ERSAN ATAR

Ordu’da seçim kutlamaları sırasında İYİ Partili Erhan Kurt’u öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan 17 yaşındaki E.K. tutuklandı. E.K. savunmasında, “Sonuçları kutlamak için birkaç kadeh viski içmiştik. Sonra dışarı çıktık. İsminin sonradan Erhan Kurt olduğunu öğrendiğim şahıs arabayla geçerken el kol hareketi yaptı. Aracı durdurup geri geri gittim. Üzerime yürüyünce bıçakladım” dedi.

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunun sonuçlarının belirginleşmesinden sonra Cumhur İttifakı’nın kutlamaları sırasında İYİ Parti Gülyalı Teşkilatı üyesi Erhan Kurt kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Olayla ilgili, 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar savcılığa çıkarıldı. Zanlılardan biri savcılık tarafından serbest bırakılırken Erhan Kurt’u bıçaklayarak ölümüne neden olan 17 yaşındaki E.K ile 46 yaşındaki S.K. tutuklanma talebiyle Ordu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, S.K.’nın doğrudan bıçaklama eylemine katılmadığını, olay sırasında araçta beklediğini dikkate alarak “adli kontrol şartıyla” salıverilmesine karar verdi. Hakimlik, saldırıyı gerçekleştiren 17 yaşındaki E.K.’nın tutuklanmasına karar verdi.

Alkollü savunma: Kutlamak için birkaç kadeh viski içmiştik

Kısa Dalga, E.K.’nın savcılık ifadesinin detaylarına ulaştı. E.K.’nın ifadesinde, “Sonuçlardan sonra birkaç kadeh viski içmiştik” dediği ve kendini şöyle savunduğu öğrenildi:

“Kutlama için dışarıya çıkmıştık, CHP ve İYİ Parti binalarının önünden geçerken bir grup el kol hareketi yaptı. Aracı durdurarak geri yanlarına geldim. Benim durduğumu görünce isminin sonradan Erhan Kurt olduğunu öğrendiğim şahıs üzerime yürüdü. Göğsüne bıçağı sapladım.

Diğer şüphelilerin de ifadelerinde E.K.’nın ifadelerini teyit ettikleri ve “Biz olaya karışmadık, arabadan inmedik” dedikleri öğrenildi.

Savcılık, şüphelilerin olay öncesinde alkol aldıklarını beyan etmeleri üzerine bu yönde Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını istedi. Sorgulama aşamasında Adli Tıp Kurumu raporunun henüz savcılığa ulaşmadığı kaydedildi.

Bu arada, Erhan Kurt'un vücudunda üç bıçak darbesi olduğu öğrenildi.

Özel Haber