Seçimi kaybedince Brezilya'yı terk eden Bolsonaro'nun ABD'deki tavuk yemesi viral oldu

Seçimi kaybedince Brezilya'yı terk eden Bolsonaro'nun ABD'deki tavuk yemesi viral oldu
Brezilya'da son seçimleri kaybedince ABD'ye giden eski devlet başkanı Jair Bolsonaro, bir fast food zincirinde yemek yerken görüntülendi.

Brezilya’da geçen yıl yapılan seçimleri kaybeden faşist eski devlet başkanı Jair Bolsonaro ABD'nin Florida'da eyaletinde bir fast food zincirinde kızarmış tavuk yerken görüntülendi. Bolsonaro’nun görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Görev süresinde aldığı kararlar dolayısıyla soruşturma altında olan Bolsonaro, ABD’nin eski başkanı Donald Trump ile yakın ilişki kurmuştu. Trump da Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra Florida’da yaşamaya başlamıştı.

Bolsonaro, seçim sonucunu kabullenmeyi reddederek ülkeyi terk ettikten sonra Florida'da bir Kentucky Fried Chicken fast food restoranında yemek yerken görüldü. Bu fotoğraf dünyada viral oldu. Independent Türkçe'nin haberine göre sosyal medya kullanıcılarından biri bu sahneyi bir rap albümü kapağına dönüştürerek yorumladı.

ekran-resmi-2023-01-05-07-29-46.png

Gazeteci Pablo Manríquez ise bu tuhaf tablonun gerçek bir yağlı boya resmini yaptı.

Resim

Bir Twitter kullanıcısı, "Florida'da yaşamak yeterince gerçeküstü ve şimdi oradaki [halk] KFC'ye gittiğinde Bolsonaro'yu görecek" yazdı. Brezilya'nın sağcı eski başkanı, hafta sonu Orlando bölgesinde gündelik kıyafetleriyle destekçilerini selamlarken görülmüştü.

Dünya