Anket sonucu Erkan Baş'ın açıkladığı oranın da üstüne çıktı: Seçimin dip dalgası TİP, AKP yüzde 35'lerde

Anket sonucu Erkan Baş'ın açıkladığı oranın da üstüne çıktı: Seçimin dip dalgası TİP, AKP yüzde 35'lerde
Yöneylem araştırma şirketinin Mart sonu anketinde TİP sürprizi ortaya çıktı. Dip dalga olarak oyunu günbegün artıran Türkiye İşçi Partisi'nin oyu 3.3 olarak öngürüldü.

Yöneylem Araştırma Şirketi, 27–29 Mart 2023 tarihlerini kapsayan anket çalışmasını paylaştı. Türkiye genelinde 27 ilde 2655 katılımcıyla gerçekleştirilen çalışmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Seçmenlerin kararsız ve sandığa gitmeyecek oranlarının dağıtıldığı tabloda AKP'nin yıllar sonra %40'ın altına indiği görülüyor. Anketteki sürpriz sonuç ise Türkiye İşçi Partisi'ne ait. Önceki gün Erkan Baş'ın açıkladığı 2.9 oy oranının da üzerinde görünen TİP, %3.3 ile yükselişini sürdürüyor.

AKP: Yüzde 35,0
CHP: Yüzde 27,6
İYİ Parti: Yüzde 9,5
HDP: Yüzde 9,3
MHP: Yüzde 6,3
TİP: Yüzde 3,3
DEVA: Yüzde 0,9
Memleket: Yüzde 4,5
YRP: Yüzde 1,1
Zafer: Yüzde 1,0

Memleket Partisi baraj altı

14 Mayıs seçimlerin tüm dikkatlerin üzerine çevrildiği Muharrem İnce'nin Memleket Partisi ise barajın hayli uzağında görünüyor. Memleket Partisi sandığa gitmeyecekler ve kararsızlar dağıtıldıktan sona oyların yüzde 4,5'ini hanesine yazdırabilecek bir görüntü çiziyor.

Şirketin yaptığı araştırmaya dair paylaştığı bilgilerde; % 95 güven aralığında +/- % 1,9 hata payıyla verileri analiz ettiği ifade ediliyor. (Kısa Dalga)

Gündem