Sedat Bozkurt | Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun olumlu bakacaklarını düşünmüyorum

Sedat Bozkurt | Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun olumlu bakacaklarını düşünmüyorum
Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'ya ilişkin ağır eleştirileri sonrası masadan çekilişini yorumladı. Bozkurt " CHP kanadından özellikle başka bir partinin içindeki insanları o partinin hiyerarşisine, o partinin disiplinini yok sayarak bir adaylık teklifin bulunmak, onları bir pozisyon almaya çağırmak başta CHP'lilerin çok sert tepki gösterecekleri bir modeldir" dedi.

Kısa Dalga yazarlarında Sedat Bozkurt gündeme bomba gibi düşen İyi Parti'nin Altılı Masa kararını değerlendirdi.

Bozkurt "Masadaki en büyük mesele Meral Akşener partisi adına ne istiyor. Masadaki 5 partinin genel başkanı henüz bunu kavramış değiller. Nitekim bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı 3-4 aydır gündemde. Siz Kemal Kılıçdaroğlu'yla iki kez baş başa yemek yediniz. Bu iki-üç aylık süreçte en az 4-5 kere bu masa dinamiği, mekaniği çalıştı. Kılıçdaroğlu'na itirazınızı oralarda niye dile getirmediniz " yorumunda bulundu.

Niye şerh koymadınız

"Son noktada tam adayın konuşulacağı bir günde bunu tuttunuz bir sorun hale getirdiniz. Dün metnin altına partileri bilgilendirme metninin altına niye imza attınız. Oraya bir şerh düşebilirdiniz. Parti organlarında görüşecem, parti organlarım onaylarsa Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vereceğim diye bir şerh düşebilirdiniz. Şerh de düşmediniz" görüşünü ifade eden Bozkurt "Oldukça pozitif bir açıklamaydı bu. GİK ve İl başkanlarınızı toplayıp neden itiraz ettiğinizi de ortaya koymadan sadece seçilip seçilmem üzerinde bir itirazınız var ama bunu da altının tam olarak dolduramıyorsunuz çok fazla" düşünesi dile getirdi.

Bozkurt şunları kaydetti:

"Kemal Kılıçdaroğlu'na neden itiraz ettiğinizi söylerdiniz ve şu da politik olarak çok etik değil Ankara'daki en büyük tepki de buna CHP kanadından özellikle başka bir partinin içindeki insanları o partinin hiyerarşisine, o partinin disiplinini yok sayarak bir adaylık teklifin bulunmak, onları bir pozisyon almaya çağırmak başta CHP'lilerin çok sert tepki gösterecekleri bir modeldir. Mansur Yavaş'ında Ekrem İmamoğlu'nun da bu teklife olumlu bakacaklarını düşünmüyorum. Unutmamak lazım Mansur Yavaş, zorlanmasına rağmen, adaylıktan vazgeç pahasına İyi Parti'den belediye başkan adayı olmadı, CHP'den belediye başkanı oldu. İmamoğlu'nun da önünde uzun bir siyasi yol haritası var, beklentileri var. O beklentileri taca çıkaracak bir hamle yapacağını bugün pek fazla tahmin etmiyorum.

"Altılı Masayı devirmiş bir noktaya taşıyor kendisini"

Buradan İyi parti ve Meral Akşener Altılı Masa'yı devirmiş, bir siyasi noktaya taşıyor kendisini, bugünkü tablonun okuması budur. 5 parti 5'li masa olarak Millet İttifakı olarak yoluna devam eder Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak açıklarlar. Sonrasında İyi parti kendisine bir pozisyon bulmakta sıkıntı çeker. Tek başına mı girer, cumhur ittifakına mı girer, cumhur ittifakına girerse seçmenlerinin yüzde 1-2'sini götürebilir mi? Tek başına olduğu zaman barajı aşabilir mi? sorularının muhatabı bu saatten sonra Meral Akşener ve İyi Parti'dir. "

(Kısa Dalga)

Gündem