Sedat Peker'in Halk TV canlı yayınında depremzedelere 50 milyon bağışladığı iddia edildi

Sedat Peker'in Halk TV canlı yayınında depremzedelere 50 milyon bağışladığı iddia edildi
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin Halk TV’de düzenlediği ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programına telefonla bağlanarak bağış yapan Savaş Ateş isimli kişinin Sedat Peker adına bağış yaptığı iddia edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin Halk TV’de ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programındaki bir telefon bağlantısı, Sedat Peker bağış yaptı iddiasına yol açtı.

Programı Savaş Ateş adıyla arayan bir kişi "Aile şirketi olarak Yunanistan'dan BeyazSA olarak 50 milyon TL bağışlamak istiyoruz. Kızlarım Lina ve diğer kızım Lina adına bu bağışı yapmak istiyorum. Biz her zaman Türküz, Türkiye'nin yanındayız. Tekrardan Türkiye'de ölen aileler için onların acısı bizim acımız" diyerek 50 milyon lira bağışladı.

Sosyal medyada Savaş Ateş adına bağış yapan kişinin aslında Sedat Peker olduğu, iddiaları yayıldı. Söz konusu kişinin "Kızlarım Lina ve diğer kızım Lina" dediği duyuldu. Sosyal medyada Lina ve Mila dediği, bağlananın Lina ve Mila adlı kızları olan Sedat Peker olduğu yorumları yapıldı

Gazeteci Gökhan Özbek de bir paylaşım yaparak iddianın doğru olduğunu ileri sürdü.

Özbek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "kendisine yakın bir kaynaktan yüzde 100 doğruluğunu teyit ettim. Yapılan 50 milyon TL’lik bağış doğrudan Sedat Peker tarafından yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Gündem