Sedat Peker'in kimliği de çıkmıştı: Operasyonu yöneten bakan Türkiye'de

Sedat Peker'in kimliği de çıkmıştı: Operasyonu yöneten bakan Türkiye'de
Kuzey Makedonya'da 2021 yılında sahte pasaport düzenleyen polislere operasyon yapan İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Çiğli'ye geldi. O operasyonda Sedat Peker'e düzenlenen sahte kimlik de ortaya çıkmıştı.

Makedonya İçişleri Bakanlığı, 2021 ülkede bazı kişilere sahte kimlik ve pasaport düzenleyen polislere yönelik operasyon yapmıştı. Dokuz polis tutuklanırken oSedat Peker'e de 'Djadin Ademovski' adına sahte kimlik belgesi düzenlendiği belirtilmişti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın aktardığına göre operasyonu yöneten Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, dört gün önce Çiğli-Çaşka Kuzey Makedonya Festivali'ne katıldı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, festival için ilçeye gelen bir kitap hediye etti.

Pehlivan yazısında şöyle dedi: (...) Ne önemi mi var bunların? Şu: Tutuklanan polislerin Sedat Peker’e Kuzey Makedonya’da kalması için sahte kimlik belgesi düzenlediği de iddia ediliyor. Peker adına hazırlandığı ileri sürülen sahte belgede “Djadin Ademovski” ismi yazıyor. Hatırlarsanız, Peker geçen yıl “ülkede kalış amacına aykırı davrandığı” gerekçesiyle Kuzey Makedonya’dan sınır dışı edilmişti. Yani, kendi polisine “Peker operasyonu” yapan İçişleri Bakanı, Türkiye’de CHP’li bir belediye tarafından ağırlandı. "

YAZININ TAMAMI

Gündem