Sedat Peker'in manevi oğlu şampiyon oldu

Sedat Peker'in manevi oğlu şampiyon oldu
Setad Peker'in manevi oğlu Olgun Aydın Peker'in başkanlığını yaptığı Kuzey Makedonya’nın köklü futbol kulübü FC Shkupi, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

1992 yılında kurulan ve Kuzey Makendonya’nın en üst ligi olan 1. Lig'de (Prva Makedonya Fudbaska Liga) 29. hafta sonunda en yakın takipçisi Akademija Pandev’e 13 puan fark atan FC Shkupi, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeyi garantiledi.

Erken gelen şampiyonluk, kulüp başkanı olan Sedat Peker'in oğlu Olgun Aydın Peker'e yabancı bir takım ile Şampiyonlar Ligi’ne katılacak ilk Türkiyeli başkan olma unvanını da kazandırdı.

Gerçek Gündem'in haberine göre 2020 yılından bu yana Fc Shkupi takımının başkanı olan Olgun Aydın, “Avrupa’da büyük bir kulüp yaratmak için ilk adımımızı atmış bulunuyoruz. FC Shkupi, aslında 1922-1923 yılında Türkler tarafından kurulmuş Zaferspor’un devamı… 100 yıl önce Türkler tarafından kurulmuş bu kulüp 100 yıl sonra yine Türkler önderliğinde şampiyonluğu göğüslemesi bizim için ayrı bir önem teşkil ediyor. Bu başarı vesilesiyle, yabancı bir takım ile Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak eden ilk Türk kulüp başkanı unvanını kazanmak da bizlere nasip oldu. Ne mutlu bize ki, Türk’ ün adını yurt dışında başarı ile duyuruyor, şanlı Türk Bayrağı’nı yurt dışında dalgalandırıyoruz.” dedi.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle cezaevinde yatan Sedat Peker'in "manevi oğlu" olarak bilinen Olgun Aydın Peker, soyadını Peker’e olan hayranlığı nedeniyle mahkeme kararıyla değiştirdi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Sedat Peker’in 14 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldığı ‘Kelebek operasyonu’ davasında Olgun Peker de çeşitli hapis cezalarına çarptırılan sanıklar arasındaydı. Yargıtay, Sedat Peker’in cezasının bir bölümünü onarken, Olgun Peker ve kendisi gibi 2 yıldan az ceza alanların kararı bozulmuştu. Olgun Peker, bu davadan sonra Giresunspor Başkanı oldu.

Olgun Peker, 3 Temmuz 2011'de "silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "şike yapmak" iddialarıyla gözaltına alındı. Daha sonra savcılık tarafından ifadesi alınan Peker, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevinde tutuklu kaldı. Şike davasında 23. duruşma sonunda hüküm giymesine rağmen tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Spor