Sedat Peker'in "sağ kolu" diye bilinen Emre Olur, Beyaz TV dönemindeki kumpasları anlattı

Sedat Peker'in "sağ kolu" diye bilinen Emre Olur, Beyaz TV dönemindeki kumpasları anlattı
Gazeteci yazar Murat Ağırel, Youtube'daki programında adı kumpas olaylarında geçen Emre Olur'u konuk etti. Olur, başta Kerim Çoraklık'a kurulan FETÖ kumpası olmak üzere sosyal medya üzerinden trol hesaplarla yapılan kumpasların ayrıntılarını anlattı.

HalkTv'de program yapan gazeteci Murat Ağırel Youtube kanalında Sedat Peker'in sağ kolu olarak bilinen Emre Olur'u konuk etti.

Ahmet Şık, Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal, Timur Soykan'ın kaleme aldığı Duvar kitabında, İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü olarak görev yapan Kerim Çoraklık’a kurulan kumpası anlatmıştı.

Ağırel'in programına konuk olan Olur, bu kumpasın detaylarını ve sosyal medya ile Beyaz TV üzerinden kurulan bir çok kumpasın ayrıntılarını paylaştı.

Yurtdışında olduğunu belirten ve hakkındaki suç duyuruları için tekrar takipsizlik kararı verilmeyip savcılık tarafından çağırırsa Türkiye'ye dönerek kumpas hakkındaki her şeyi anlatabileceğini ifade eden Olur "Ben yargılanmak istiyorum ama benim tek bir şartım var. Bu kumpası ben tek başıma kurmadım. Bu tezgahı ben tek başıma hazırlamadım. Burada Başkomser K. var, polis memurları var. Benim tek bir şartım var. Biz hep beraber yargılanacağız" dedi.

Gökçeklerin sahibi olduğu Beyaz TV'de program yaptığı döneme ilişkin sorulara da yanıt veren Olur, o dönemde yazılım, reklam ve sosyal medya alanında faaliyet yürüten bir şirket sahibi olduğunu ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi içinden bazı isimlerle de tanıştığını anlattı. Yine aynı dönemlerde Osman Gökçek'e yakın birkaç isimden de Beyaz TV'de program yapması için teklif geldiğini belirtti.

Olur, Kerim Çoraklık ve Gökhan Özbek'e Beyaz TV aracılığı ile kumpas kurulduğunu ve bunun    Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nde planlandığını ne sürdü. Çoraklık, daha sonra tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra beraat etmişti.

Emre Olur,  "Benim bulunduğum dönemde İYİ Parti üzerine yoğunlaşılmıştı. Ancak Muharrem İnce'ye de kumpas kurulduğunu biliyorum. Atmadığı bazı twitler atıldı olarak gösterildi" iddiasını da gündeme getirdi.

Gündem