Sedat Peker'in Yeşildağ ailesi ile ilgili iddiaları sürüyor: 'Park zarar edip belediye AKP'ye geçince Erdoğan'a yalvardılar'

Sedat Peker'in Yeşildağ ailesi ile ilgili iddiaları sürüyor: 'Park zarar edip belediye AKP'ye geçince Erdoğan'a yalvardılar'
Sedat Peker, Zeki Yeşildağ'ın Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü Hasan Dağcı ile ortak olduğu Detay İnşaat'ın 'Minicity' için CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yer aldığını ancak park zarar edip belediye de AKP'ye geçince Erdoğan'a yalvararak belediyeye fahiş fiyata geri sattıklarını iddia etti. Peker, parkın açılışını Erdoğan'ın yaptığını yazdı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Türk Medya grubunun sahibi Hasan Yeşildağ ve kardeşleri Metin, Zeki ve Ali Yeşildağ hakkındaki iddialarını sürdürüyor. Peker, 'Deli Çavuş' adlı Twitter hesabından dünkü paylaşımlarına bugün kaldığı yerden devam etti.

Halktv.com.tr'nin aktardığına göre Peker, "Zeki Yeşildağ'ın İsviçre'deyken bankaları dolandırdıktan sonra o parayı bankaya Kapalıçarşı’da kuyumculuk ve döviz işi yapan bir adamın 20 yaşındaki oğlunu kaçırarak ödediğini" iddia etti. "3 milyon dolar ödenerek Yeşildağ hakkındaki iddiaların düşürüldüğünü" öne süren Peker, kalan paralarla Yeşildağ'ın ilk şirketini kurduğunu yazdı.

'BELEDİYE AKP'YE GEÇİNCE ERDOĞAN'A YALVARDILAR'

Peker, "Yeşildağ'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü Hasan Dağcı ile ortak olduğu Detay İnşaat'ın CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden minyatür park kurmak için yer aldıklarını" ileri sürdü. Peker, 'Minicity' adını verdikleri park zarar edince Yeşildağ ve Dağcı'nın CHP'li belediyenin AKP'ye geçmesi sonrası gelen Erdoğan'a 'yalvararak' belediyeye satmak istediklerini yazdı.

MİNİCİTY'İN AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPTI

Erdoğan'ın Yeşildağ ve Dağcı tarafından ikna edildiğini ve Minicity'nin fahiş fiyatla belediyeye satıldığını yazan Peker, parkın açılışını da Erdoğan'ın yaptığını söyledi.

ALİ FEVZİ BİR'İ YEŞİLDAĞ İLE BİRLİKTE KAÇIRAN KİM?

Peker, paylaşımlarının devamında, Susurluk davasında hapse mahkum edilen Ali Fevzi Bir'in kaçırılma olayını Hasan Yeşildağ'ın organize ettiğini ileri sürerek, Bir'i Ali Yeşildağ ile birlikte kaçıran emniyet amirinin Ayhan Tokcan olduğunu iddia etti.

'YILMAZ ABİ BU ADAM AÇTIĞI HER DAVAYI KAZANIR'

Peker, ayrıca Hasan Yeşildağ'ın Yılmaz Özdil'e dava açtığını yazdı ve şunları iddia etti:

"Yılmaz abi bu adam açtığı her davayı kazanır. Çünkü eski Başbakan müsteşarı Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri, şu anda da Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olan Fahri Kasırga ile 1980 öncesine dayanan çok yakın dostlukları var. Yılmaz abi seni tazminata mahkum ettirebilirler. Ancak onları öyle rezil edecem ki sen o tazminat parasını keyifle ödeyeceksin. Fahri Kasırga 1990’lı yıllarda İzmir Başsavcısı iken Hasan Yeşildağ ve Ali Yeşildağ ziyarete gidip il emniyet müdürünün başsavcıya benle ilgili yaptığı çalışmaları anlatırken Hasan Yeşildağ bunları öğrenir hemen bana haber verirdi. Ne kadar enteresan değil mi? Fahri Kasırga her gelen ziyaretçisine 'hep bir evim bir arabam olsun hayalim vardı, hamdolsun her ikisine de sahip oldum' diye övünerek anlatır, başka da hiçbir şeyi olmadığını övünerek söyler. Vallahi doğru ancak Fahri Kasırga’nın oğlu Serdar Kasırga Amerika’daydı. Ordan Türkiye’ye çağırdılar. Şu an Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ ile beraber devlete çok büyük montanlı yazılım işleri yapıyorlar. Vallahi bir benim çocuklar devlete büyük işler yapıp zengin olamadılar. Geri kalan herkesin çocukları devlete iş yapıp maşallah çok zengin oldular."

'YEŞİLDAĞ BOMBALI EYLEMDEN SONRA KASIRGA’NIN ARACIYLA KAÇIYORMUŞ'

Fahri Kasırga ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanıştıranın Hasan Yeşildağ olduğunu öne süren Peker, "Ancak esas bomba bu değil. 1980 öncesinde bütün herkes ufacık bir eylem yapınca yakalanırken Hasan Yeşildağ’ın hiç yakalanmaması herkesin dikkatini çekerdi. Öyle ya Hasan Yeşildağ o dönemin en meşhur bombacısı. O olay anında hiç yakalanmıyor. Ben şimdi anlatacaklarımdan dolayı Hasan Yeşildağ ve Ali Yeşildağ’ın yalancısıyım. O tarihlerde Fahri Kasırga yedek subay olarak askerlik yapıyor. Hasan bombalı eylemleri yaptığında bir sokak arkada bekleyen Fahri Kasırga’nın aracına binerek her sefer kaçıyormuş. Hikaye çok fantastik değil mi?" ifadelerini kullandı.

HASAN YEŞİLDAĞ HANGİ OLAYLARLA ANILMIŞTI?

Hasan Yeşildağ'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1998’de Pınarhisar Cezaevi’nde yattığı dönemde korumalığını yaptığı öne sürülmüştü.

Hasan Yeşildağ, yakın tarihte sık sık değişik bağlantıları ile gündeme gelmiş bir isim, adı Susurluk çetesiyle de geçiyordu, Abdi İpekçi cinayetinden Abdullah Çatlı ekibine kadar birçok olayla da anılıyordu.

2017 yılında Es Medya'nın yeni sahibi olan Yeşildağ, yakın tarihte Çamlıca Kulesi’ndeki 360 Kule Kafe-Restoran’ın işletmesini ihalesiz şekilde aldığında da tekrar gündeme gelmişti.

Gündem