Sedefnur Çağlar'ın 'balkondan düşme' davası: Polis Ahmet Ata'ya 15 yıl ceza istendi

Sedefnur Çağlar'ın 'balkondan düşme' davası: Polis Ahmet Ata'ya 15 yıl ceza istendi
Balkondan düşerek ağır yaralanan 23 yaşındaki Sedefnur Çağlar'ın yanındaki polis memuru Ahmet Ata hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla dava açıldı.

Kocaeli'de, 23 yaşındaki Sedefnur Çağlar'ın yedinci kattaki dairenin balkonundan şüpheli şekilde düşerek yaralanmasıyla ilgili, savcılığın dosyası tamamlandı.

Hakkında idari soruşturma da başlatılıp açığa alınan ve olay sırasında evde bulunan polis memuru Ahmet Ata, 'kasten öldürmeye teşebbüs' iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Evin sahibi polis memuru O.Ç. ise idari soruşturma nedeniyle açığa alınıp savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Evde bulunan O.Ç.'nin kız arkadaşı E.Ş. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay anında alkollü olan ve uyuşturucu kullandığı belirlenen ve Sedefnur Çağlar'ın düşmesinin ardından ekipler gelene kadar aşağı inmeyen Ahmet Ata, ifadesinde olayın intihar olduğunu savundu.

SAĞLIK PROBLEMLERİ GEREKÇESİYLE İFADESİ TUTANAĞA GEÇİRİLEMEDİ

Yaklaşık 1 ay boyunca Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi devam eden Çağlar, ailesinin isteğiyle ambulansla memleketi Sivas'a götürüldü.

Savcılık tarafından olayla ilgili hazırlanan dosyanın tamamlanması için defalarca Çağlar'ın ifadesine başvuruldu. Fakat fiziksel ve psikolojik sağlık problemlerinin olması nedeniyle sonuç alınamadı.

Bunun üzerine savcılık, tespitleri tutanağa bağladı. Savcılık, polis Ahmet Ata'nın Sedefnur Çağlar'ı balkondan aşağıya düşürdüğü şüphesiyle dava açmaya yetecek kadar delil olduğuna kanaat getirdi. Ahmet Ata'nın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. (DHA)

Kadın