Sekiz kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan 80 kişi hakim karşısında

Sekiz kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan 80 kişi hakim karşısında
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde terk edilmiş bir madende video çeken ekibe saldırıp sekiz kadına tecavüz etmekle suçlanan en az 80 kişilik bir çete gözaltına alındı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde terk edilmiş bir madende bir müzik videosu çekmekte olan bir ekibe saldırıp sekiz kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan 80'den fazla erkek hakim karşısına çıktı. Yasadışı bir madencilik çetesinin üyesi olduğu belirtilen erkeklere 32 ayrı tecavüz suçlaması yöneltildi.

Olay geçen hafta başkent Johannesburg'un batısındaki Krugersdorp kasabasında meydana geldi. 12'si kadın 10'u erkek 22 kişilik bir video prodüksiyonu ekibi, terk edilmiş bir madende video çekerken silahlı kişilerin saldırısına uğradı. Kadınlardan sekizinin cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtilirken, saldırganlar video ekipmanlarını çalarak kaçtı.

Polis yetkilisi Elias Mawela, "Şüpheliler herkese yere yatmalarını söyledi, sekiz kadına tecavüz ettiler ve olay yerinden kaçmadan önce her şeyi çaldılar" dedi.

Çoğunluğu başka ülkelerden geldiği ve Johannesburg çevresinde kapatılmış madenlerde yasadışı altın madenciliği yaptıkları belirtilen zanlılar, terk edilmiş madenin yakınındaki bir başka madende tutuklandı. 'Zama-zama' adı verilen bu yasadışı madenci çetelerinin bölgede başka suçlardan da sorumlu tutuldukları belirtildi.

Güney Afrika Ulusal Polis Bakanı Bheki Cele, kadınlardan alınan DNA örnekleri sayesinde tecavüz şüphelilerinin kimliklerinin saptanacağını söyledi. Zanlıların, yasadışı göç ve yasadışı madencilikle de suçlanacağı belirtildi.

İlk duruşma sırasında Krugersdorp mahkemesinin dışında ise 300'den fazla kişi toplanarak saldırıyı protesto etti. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf Güney Afrika basınından alınmıştır.

Dünya