Ailesini ziyarete giden belediye işçisi, Rize'deki selde 9 kişiyi kurtardı

Ailesini ziyarete giden belediye işçisi, Rize'deki selde 9 kişiyi kurtardı
Ailesine bayram ziyareti için Rize’nin Tunca Köyü’nde bulunan Sarıyer Belediye personeli Salih Zeki Çukur, 9 kişinin hayatını kurtardı.

Rize genelinde devam eden sağanak yağışlar nedeniyle dereler taştı, şehir merkezinde birçok yol, bina ve iş yerinin giriş katını su bastı. O sırada ailesine bayram ziyareti için Rize’nin Tunca Köyü’nde bulunan Sarıyer Belediye personeli Salih Zeki Çukur, 9 kişinin hayatını kurtardı.

Kurban Bayramı için ailesini ziyarete gittiği Rize’de 9 kişinin hayatını kurtaran Salih Zeki Çukur, yoğun yağış sırasında duyduğu seslere tepkisiz kalmadı. “50 yıldır böyle büyük bir dere büyümesi görmediklerini” söyleyen Çukur, selde mahsur kalan 4 aileyi kurtararak köylülerin evlerine yerleştirdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaşanan sel baskını ve heyelanın ardından Rize’ye giderek ilk önce Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’yi ardından da heyelandan etkilenen vatandaşları ziyaret etti. Temel sorunları biliyoruz diyen Başkan Genç; “Acil ve kalıcı önlemler almak zorundayız. Bu işin siyaseti yok partisi yoktur" dedi.

 (ANKA)



Gündem