Selahattin Demirtaş, babasının cenazesine katılmayacak

Selahattin Demirtaş, babasının cenazesine katılmayacak
Cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hayatını kaybeden babası Tahir Demirtaş'ın cenazesine katılmayacak.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah yaşamını yitirdi.

Siyasi rehinelik durumunu protesto etmek için

Avukat Mahsuni Karaman, Selahattin Demirtaş'ın cenazeye katılmayacağını, cenazenin bugün Mardin Kapı Mezarlığı'nda toprağa verileceğini açıkladı. Artı Gerçek'e konuşan avukat Mahsuni Karaman, "Selahattin Demirtaş içinde bulunduğu siyasi rehinelik durumunu protesto etmek için izin almadı ve cenazeye katılmama kararı verdi" dedi.

'Acımız büyük'

DEM Parti ise Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş'ın hayatını kaybetmesine dair şu açıklamayı yaptı:

"Rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun. Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun. Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır."

(Kısa Dalga)

Gündem