Selahattin Demirtaş: Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim

Selahattin Demirtaş: Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Maraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlere ilişkin dayanışma çağrısında bulundu. Demirtaş, "Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim. Bunlar hem ağır suç hem de çok tehlikeli provokasyonlardır" dedi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depreme ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Demirtaş, deprem bölgelerinde kurtarmaya katılanların fedakarca çalıştığını belirtti.

Selahattin Demirtaş, yardım ve dayanışmaların ihtiyaç listesine göre belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek "Daha aylarca ihtiyaçlar olacak. Depremzede kardeşlerimiz kendilerini bir an bile yalnız hissetmemeliler" dedi.

Demirtaş ayrıca, linç ve işkenceye prim verilmemesi konusunda uyardı.

Demirtaş'ın paylaşımları şu şekilde:

''Bugün felaketin 8. günü, halen enkazdan insanlarımızın canlı çıkma umudu var. Kurtarma çalışmalarına katılan herkese başarılar diliyorum. Gerçekten de fedakarca, zorluklar içinde kutsal bir iş yapıyorlar.

Yardımları ve dayanışmayı, ihtiyaç listelerini dikkate alarak sürdürelim lütfen. Daha aylarca ihtiyaçlar olacak. Depremzede kardeşlerimiz kendilerini bir an bile yalnız hissetmemeliler.

Linç ve işkenceye asla prim vermeyelim. Bunlar hem ağır suç hem de çok tehlikeli provokasyonlardır. Lütfen dikkatli, sabırlı ve sakin olun.

Ne kadar büyük bir dayanışma ruhu ortaya çıkardığınızı görüyorsunuz. Bunun bozulmasını kabul etmeyin. Bu zor günlerin acısını ancak paylaşarak azaltabiliriz. Yaralarımızı da el ele vererek sarabiliriz.''

(Kısa Dalga)

Gündem