Selahattin Demirtaş'ın yeni kitabı DAD çıktı

Selahattin Demirtaş'ın yeni kitabı DAD çıktı
Dipnot Yayınları, kitabı “İstanbul çöplüğünden adliye koridorlarına, lüks villalardan vergi dairelerine, ıssız adalardan tımarhanelere uzanan; yer yer bilimkurgu ya da absürt komediye bürünen; yanlış anlamalarla, gıllıgışlı ihanetlerle, harika fantezilerle örülü; insan ruhunun gizemli dehlizlerinde acı ve tatlı kahkahalar attıran düşsel bir cümbüş” diye tanıttı.

6 yılı aşkın süredir cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın DAD isimli öykü kitabı çıktı. Kitabın yayın tarihi Maraş merkezli depremlerin ardından ertelenmişti.

Dipnot Yayınları etiketiyle yayınlanan DAD’la ilgili bir tanıtımı videosu yayınlandı.

Ayrıca yayınevinin yayınladığı kitap tanıtımı şöyle:

"Selahattin Demirtaş, Dipnot Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak olan kitabında okurlarını benzersiz bir seyrana çıkarıyor: İstanbul çöplüğünden adliye koridorlarına, lüks villalardan vergi dairelerine, ıssız adalardan tımarhanelere uzanan; yer yer bilimkurgu ya da absürt komediye bürünen; yanlış anlamalarla, gıllıgışlı ihanetlerle, harika fantezilerle örülü; insan ruhunun gizemli dehlizlerinde acı ve tatlı kahkahalar attıran düşsel bir cümbüş. Kemerlerinizi bağlayın."

DAD, Demirtaş'ın cezaevinde yazdığı beşinci kitap. Daha önce “Seher” ve “Devran” adlı öykü kitapları ile “Leylan” ve “Efsun” isimli romanları yayımlanmıştı. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat