Selçuk Bayraktar'dan BirGün'e 250 bin liralık tazminat davası

Selçuk Bayraktar'dan BirGün'e 250 bin liralık tazminat davası
Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Birgün'ün 'TÜBİTAK damadın vakfına çalışıyor' başlıklı haberine dava açtı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar, ‘TÜBİTAK damadın vakfına çalışıyor’ başlıklı haber nedeniyle BirGün gazetesine ve haberde imzası bulunan muhabir İsmail Arı’ya 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

BirGün'ün aktardığına göre dilekçede 21 Ağustos’ta yayımlanan haberin ‘gerçeğe aykırı ve kişilik haklarını zedeleyici‘ olduğu belirtildi. TEKNOFEST’te 73 paydaşın yer aldığı aktarılan dilekçede, tüm kurum ve kuruluşların ortak hedefinin ‘Türkiye’nin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi’ olduğu belirtildi.  TÜBİTAK ise ‘TÜBİTAK damadın vakfına çalışıyor’ başlıklı aynı haber nedeniyle 2 Eylül’de BirGün’e dava açmıştı. TÜBİTAK’ın 100 bin liralık tazminat talebiyle açılan davanın dilekçesinde haberin haksız ve mesnetsiz olduğu iddia edilmişti. Ancak haber, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere dayandırılmıştı.

BirGün ise haberin Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere dayandırarak yapıldığını savunmuştu.

Gündem