Selçuk Özdağ, Fuat Oktay'ın mal varlığı hakkında araştırma önergesi verecek

Selçuk Özdağ, Fuat Oktay'ın mal varlığı hakkında araştırma önergesi verecek
Saadet Partisi-Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, TBMM Genel Kurulu'nda, Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile ilgili,“Gelin Fuat Oktay ile ilgili bir araştırma önergesi verelim. Meclis açıldığında bir araştırma önergesi vereceğim. Fuat Oktay'ın mal varlığını araştırma önergesi vereceğim ve Adalet Kalkınma Partililer 'evet' diyecekler. Göreceğim sizi de..." dedi.

Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, bugün TBMM Genel Kurulu’nda; Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Fuat Oktay Bey ile de ilgili bir iddia var. Ben olduğuna inanmıyorum. Ben Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişinin zan altında bırakılmasını doğru bulmuyorum. Ne yapması lazım mal varlığını birinci derecede akrabaları dahil olmak üzere açıklaması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Oktay: Birinci derece yakınlarımın mal varlığı açıktır

Fuat Oktay, Özdağ'ın sözleri üzerine söz alarak şunları söyledi:

"İnternet Interpol tarafından aranan bir tescilli bir FETÖ'cü, tescilli bir suçlu, tescilli bir teröristin iftiralarından, beyanlarından oluşan iftiraları meclis kürsüsüne taşıyacak kadar ileri gidilmesi son derece üzücü. Yani ben olayın kendisinden ziyade adresi belli olan, kimler tarafından talimat verildiği belli olan ve FETÖ'cülüğü tescilli edilmiş olan, Türkiye'den kaçan ve bir başka yere sığınma talebinde bulunan bir teröristin beyanlarının meclis kürsüsüne getirilmesi. Ben buradan ifade edeyim. Sonuna kadar hiçbir konuda, bu konularda hangi konu olursa olsun, sonuna kadar açığım hodri meydan. Kamuda başladığım günden bugüne, hatta öncesi, doğduğum günden bugüne alnım açıktır ve bununla ilgili de zerre kadar hiçbir konuda şüphe yoktur, şüphem yoktur."

'Ne var ne yoksa sonuna kadar gidebilirsiniz'

"Burada arkadaşlar da var. Onların rahatsız olmasını anlıyorum da sizin niye rahatsız olduğunuzu anlamakta sorun yaşadım... Dolayısıyla mal varlığımı merak ediyorsanız Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne zaten sunulmuştur. Zaten orada açıktır, mevcuttur. Kamuda olduğum sürece de mal varlığı açıktır. Birinci derece yakınlarımı merak ediyorsanız onların da açıktır... Çamur atmayla alakalı eğer bahane arıyorsanız yanlış adama takıldınız. Dolayısıyla bununla ilgili de ilk andan itibaren Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş durumdayım. Şahsımda dahil bununla alakalı. Ne var ne yoksa sonuna kadar gidebilirsiniz."

'Fuat Oktay'ın mal varlığını araştırma önergesi vereceğim'

Bunun üzerine Selçuk Özdağ tekrar kürsüye çıkarak, "Ben herhangi bir iftirada bulunmadım" dedi. AKP sıralarından Özdağ'a, "Bu bilgi sana nereden geldi" diye sordu.

Özdağ, "Kimin paylaştığı önemli mi? Bir iddia var diyorum, tahammül edeceksiniz. Dinlemeyi öğrenin önce. Var mısınız, gelin Fuat Oktay ile ilgili bir araştırma önergesi verelim. Evet diyecek misiniz? Söz mü? İlk Meclis açıldığınızda bir araştırma önergesi vereceğim. Fuat Oktay'ın mal varlığını araştırma önergesi vereceğim ve Adalet Kalkınma Partililer 'evet' diyecekler. Göreceğim sizi de... Bu iddialar tabi burada konuşulur, nerede konuşulur" dedi.

'PKK ile birlikte yürümek istiyorsanız devam edin'

Oktay, Özdağ'ın sorularına cevap verdi:

"Temiz siyaset yapamayanlar tabanda zerre kadar karşılığı olmayanlar, siyasette bile hırsızlık yapabilecek kadar ileri gidenler ne yazık ki varlık sebeplerini başka yerde aramaktalar. Yanlış yerde arıyorsunuz. Benim alnım açıktır. Sonuna kadar hodri meydan. Sorun arıyorsanız aynaya bakabilirsiniz. Yerli ve millilikle ilgili sorunumuz yoktur. FETÖ ile mücadelede sorunumuz yoktur. PKK ile birlikte yürüyenlerle yürümek istiyorsanız devam edin." (Kısa Dalga)

Gündem