Selçuk Özdağ, HÜDA-PAR'lılar yemin etmeyeceği için YSK sonuçlar açıklamıyor iddiasında bulundu: 'Çünkü Türk kavramına karşılar'

Selçuk Özdağ, HÜDA-PAR'lılar yemin etmeyeceği için YSK sonuçlar açıklamıyor iddiasında bulundu: 'Çünkü Türk kavramına karşılar'
Gelecek Partisi Genel Bakan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "HÜDA-PAR'lılar Meclis'te yemin etmeyecek çünkü Anayasa'daki Türk kavramına karşılar" iddiasında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HÜDA-PAR'lılar yemin etmeyeceği için YSK seçim sonuçlarını açıklamıyor iddiasında bulundu.

Sözcü TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, AKP sıralarından milletvekili seçilen HÜDA-PAR üyelerinin TBMM'de yemin etmeyeceği için YSK seçim sonuçlarını açıklamıyor iddiasında bulundu ve "HÜDA-PAR'lılar Meclis'te yemin etmeyecek çünkü buradaki Türk kavramına karşılar" dedi.

'TBMM Başkanı Mustafa Şentop daha önce ön aldı'

Özdağ programda konuya ilişkin şunları söyledi:

Yüksek Seçim Kurulu'nun dün itibariyle seçim sonuçlarını açıklaması ve Resmi Gazete'de de yayımlanması lazımdı. Yayımlamadılar da açıklamadılar da bekliyorlar. Neden? TBMM Başkanı Mustafa Şentop daha önce ön aldı. İki alternatif var dedi, ya YSK açıklayacak hemen 3 gün sonra otomatikman Meclis yemin için toplanıyor veyahut dedi Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminden sonra bunu yapacağız dedi. Neden? HÜDA-PAR'lılar yemin etmeyecekler."

'Çünkü onlar burada geçen Türk kavramına karşılar'

"Neden yemin etmeyecekler? Çünkü onlar burada geçen Türk kavramına karşılar. Buradaki Türk bir ırkın adı değil ki, bir kavmin adı değil ki bir milletin adı ve Anayasa'da söylüyor. Mevcut Anayasa'ya göre parlamentoya gelmişsin, mevcut parlamentoya gelme o zaman kardeşim. Gelmişsen de o Anayasa'ya göre, o iç tüzükteki metne sadık kalacaksın ve yemin edeceksin. Daha sonra onu istemiyorsan da onu değiştirmek için kamuoyu oluşturacaksın. Bundan dolayı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhur İttifakı oy kaybedeceğini bildiği için. Çünkü onlar öyle söylüyorlar ve Sinan Oğan ve arkadaşları da buradan tepki gösterecekleri için hala siyasi mühendisliğe devam etmek istiyorlar."

Yemin krizi seçimden önce olursa, bu çok yerli-milli masalı anlatan cumhur ittifakının foyası ortaya çıkacak'

Programın ardından paylaşım yapan Özdağ ayrıca, "CB seçiminin ikinci turundan sonraya bırakmaya çalışıyor. Niye? Çünkü yemin krizi seçimden önce olursa, bu çok yerli-milli masalı anlatan cumhur ittifakının foyası ortaya çıkacak. Oylarına talip oldukları ATA İttifakı seçmenini aldatamamış olacaklar. Çıkın doğru değil deyin!!" dedi.

HÜDA-PAR parti programında neler var?

  • Anayasadan Türk milleti tanımı kaldırılmalı.
  • Kürtçe, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmeli" ve "Kürtçe'ye anadilde eğitim hakkı tanınmalı.
  • Zorunlu askerlik kaldırılmalı.
  • Kur’an-ı Kerim, Arapça, hadis, ilmihal ve siyer dersleri ilköğretim birinci sınıftan itibaren ders olarak okutulmalıdır.
  • Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir.
  • Kur’an-ı Kerim, Arapça, hadis, ilmihal ve siyer dersleri ilköğretim birinci sınıftan itibaren ders olarak okutulmalıdır.
  • Anayasanın ilk dört maddesi değişmeli.
  • Muhtelif yerlerde yazılan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ gibi yazılar silinmeli, “Bir Türk dünyaya bedeldir.” şeklindeki ırkçı söylemlere son verilmelidir.
  • Özerk, yerel ve bölgesel yönetimler getirilmeli. (Kısa Dalga)

Gündem