Selçuk Özdağ: TBMM ne kadar görevini yapabilir kafamda soru işareti var

Selçuk Özdağ: TBMM ne kadar görevini yapabilir kafamda soru işareti var
Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, "Türkiye’de bundan böyle burada kolay kolay kanunlar çıkmayacak. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye yönetilmiş olacak" dedi.

CHP listelerinden Muğla milletvekili seçilen Gelecek Partili Selçuk Özdağ, TBMM’de kaydını yaptırdı.

Özdağ, yeni döneme ilişkin gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile beraber Türkiye’de devletin hemen hemen tüm kadrolarının bir partinin eline geçtiğini gördük. Bir parti devleti oluşturmak istediler ve bunun sonucunda da bakanlıkların tüm imkanlarını kullanarak, seçimlere girdiler. Buna da ‘adil seçim’ dediler. Türkiye’de yapılan seçimler her ne kadar millet iradesi denilmiş olsa da bir yandan medya, diğer yandan yargı, bir diğer yandan troller ile kamuoyu oluşturarak Türkiye’de tekrar yeniden iktidarlarını sürdürmek istediler" dedi.

"Bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile beraber Türkiye’de TBMM ne kadar görevini yapabilir kafamda soru işareti var" diyen Özdağ, şöyle konuştu:

"Türkiye’de bundan böyle burada kolay kolay kanunlar çıkmayacak. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve kanun hükmünde kararnamelerle Türkiye yönetilmiş olacak. ‘Taç giyen baş akıllanır’ sözü gereğince, isteriz ki burada TBMM gerçekten kendisini göstersin.”

Özdağ bundan sonraki süreçte belediye başkanlığı seçimlerine hazırlanacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin de özeleştiri yapacaklarını söyledi. (ANKA)

Politika