Selçuk Özdağ'a saldıran ismin olaylı duruşması

Selçuk Özdağ'a saldıran ismin olaylı duruşması
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldırının ardından serbest kalan Abdurrahman Gülseren, 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı başka bir davadan hakim karşısında.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldırının ardından serbest kalan Abdurrahman Gülseren’in D.A.’ya yönelik hakaretleri ve özel hayatını ifşa ettiği gerekçesiyle yargılandığı ortaya çıktı. 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gülseren bugün hakim karşısına çıktı. 

Gülseren duruşma salonunda mağdur D.A.’ya ve ona destek olmak için gelen üniversite öğrencilerine küfretti. Avukatlar araya girdi. Gülseren, üniversite öğrencileri ve D.A.’ya tehditlerini sürdürdü. Gerginliğin büyümesi üzerine Gülseren duruşma salonunun dışına çıkarıldı, adliye polisi duruşma salonunun önüne gelerek olaya müdahale etti.

Gelecek Partisi Selçuk Özdağ’a saldıran 5 kişi 12 Şubat Cuma günü serbest bırakılmıştı. Serbest kalanlar arasındaki Abdurrahman Gülseren’in Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde okuyan öğrenci D.A.’ya “Bu okulda teröristlik yapamayacaksınız, anladın mı? Devlet katil diyen bir teröristsin. El kol yapmak indir elini kolunu” diye tehditte bulunduğu, D.A.’nın fotoğraf ve videosunu sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı. 

D.A. Gülseren’i şikayet etti ve onun hakkında ‘hakaret ve özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından dava açıldı. Gülseren, bugün Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Gülseren hakkında 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

(ANKA)

Gündem