Selçuk Yöntem yanıt verdi: Aşkı Memnu neden tekrar tekrar izleniyor?

Selçuk Yöntem yanıt verdi: Aşkı Memnu neden tekrar tekrar izleniyor?
Selçuk Yöntem, Aşkı Memnu dizisinin neden tekrar tekrar izlendiğine yanıt verdi: "İyi bir buluşma, her şeyiyle… Çok iyi bir uyarlama, çok iyi bir kadroyla, ekiple buluştu. O yüzden izleyici sıkılmıyor. Aynı Amadeus’taki gibi, çok güzel bir buluşma…"

4 sezondur devam eden Amadeus, 101. kez çıktı izleyici karşısına. Böylelikle toplam izleyici sayısı 250 bini geçerek, Türk tiyatro tarihinin en başarılı oyunlarından biri oldu.

Ekonomim'den Aslı Barış'a konuşan oyuncu Selçuk Yöntem, oyunun başarısını şu sözlerle anlattı: "Bu işe inanıp bu işi ele alanların yılmadan, azimle telif hakları dahil planlayıp organize etmelerine bağlarım. Bir de burada taşın altına elinizi soktuğunuz zaman her şeyin olması gerektiği gibi olması çok önemliydi. Organizasyon da öyle oldu. Oyuncu kadrosunun seçimi, müzik direktörünün seçimi, orkestra, koro, yönetmen oyuncular bir arada iyi bir buluşma gerçekleştirdiği zaman başarı ortaya çıkıyor."

Yöntem, "Size her mikrofon uzatıldığında konu bir şekilde Aşkı Memnu’ya, Adnan Bey’e geliyor. Bu durum sizi sıkıyor mu?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Yani, Aşkı Memnu başarılı bir işti, iyi hoş da… Şöyle bir durum oluyor, hep aynı sorular soruluyor ve ben de motora takmış gibi aynı yanıtları veriyorum. Daha ilginç bir şeyler konuşamaz mıyız? Mesela başka röportajlar okuyorum ilginç sorularla ilerleyebilen röportajlar var… Mesela bu benim açımdan ilginç bir röportajı çünkü tiyatro konuşuyoruz, Amadeus’u konuşuyoruz. Bazen baştan diyorum “Onu sormasak, anlattım bu herifin başka fikri yok mu diyecekler benim için…”

Bir süre daha gelecek bu sorular, malum filmi çekiliyor…

Film olarak yapılması güzel bir şey. Kesinlikle çok reaksiyon çekecek. Çünkü seyirci “bunca yıldır bu diziyi seyrediyoruz, filmini de izleyelim” diyecekler ve “Hurraaa” izleyecekler.

Aşkı Memnu da esasında başta söylediğimiz gibi, iyi bir buluşma, her şeyiyle… Çok iyi bir uyarlama, çok iyi bir kadroyla, ekiple buluştu. O yüzden izleyici sıkılmıyor. Aynı Amadeus’taki gibi, çok güzel bir buluşma…"

Söyleşinin tamamı

Yaşam