Selvi: Anayasa Mahkemesi’ne dikkat, sürpriz karar da çıkabilir

Selvi: Anayasa Mahkemesi’ne dikkat, sürpriz karar da çıkabilir
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili "O nedenle Anayasa Mahkemesi’ne dikkat diyorum. HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “HDP kararı siyaseti yeniden şekillendirecek. Cumhurbaşkanlığı seçimine uzanan sonuçları olacak. O nedenle Anayasa Mahkemesi’ne dikkat diyorum. HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir” dedi.

  Abdulkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki “Kılıçdaroğlu’na Demirtaş soruları” başlıklı yazısında HDP’nin kapatılmasına ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianame hazırlamasına değindi. Selvi, “HDP hakkında kapatma davası açıldı diye otomatik olarak kapatılacağı anlamına gelmiyor” dediği yazısında şu görüşleri yazdı:

“ HDP geleneğinden şimdiye kadar 7 parti kapatıldığı için kapatma davasının açıldığı andan itibaren HDP’ye kapatılmış muamelesi yapılıyor. Ama Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlaliyle ilgili verdiği kararlar dikkate alındığında, ‘Aç-kapa-ARTEMA’ reklamındaki gibi olmayabilir.

 HDP kararı siyaseti yeniden şekillendirecek. Cumhurbaşkanlığı seçimine uzanan sonuçları olacak. O nedenle Anayasa Mahkemesi’ne dikkat diyorum. HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir.”

Gündem