Selvi: 'Erdoğan, 2023 seçimlerindeki rakibini belirledi'

Selvi: 'Erdoğan, 2023 seçimlerindeki rakibini belirledi'
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "2023 seçimleri Erdoğan-Kılıçdaroğlu seçimi olacak" derken, seçimlerin 2023 mayıs sonu ya da haziran başında yapılabileceğini yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Cumhurbaşkanlığı seçim kulislerinde ne var?" başlıklı yazısında hem iktidar hem muhalefet kulislerini yokladığını belirterek, "
Erdoğan, 2023 seçimlerindeki rakibini belirledi. 2023 seçimleri Erdoğan-Kılıçdaroğlu seçimi olacak" dedi.

Selvi, "Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na verdiği tarihi destekle, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş denklem dışı kaldı. Kılıçdaroğlu bu kadar ön plana çıkmışken, Erdoğan’ın doğal rakibi haline gelmişken, İmamoğlu ve Yavaş ‘Ben adayım’ diye çıkamazlar" ifadelerini kullandı.

AKP'nin bugün başlayacak Kızılcahamam kampına da değinen Selvi, şöyle devam etti:

"Erdoğan bu kez ne yapacak? Kılıçdaroğlu gibi kutuplaşmayı mı tercih edecek yoksa kucaklayıcı bir kampanya mı yürütecek? Bu tercih çok önemli. Çünkü seçim müziğinden sloganlara, kampanyanın diline kadar her şey ona göre şekilleniyor. Kucaklayıcı dil derken Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na karşı kucaklayıcı bir dille hitap etmesini beklemeyin. Bu kampanya çok sert geçecek. Henüz netleşmiş bir şey yok ama AK Parti 2023 seçimlerinde kucaklayıcı bir kampanya yürütmeyi tartışıyor."

ERKEN DEĞİL ÖNE ÇEKİLMİŞ SEÇİM

Selvi, seçimler için 24 Haziran 2023 tarihinin konuşulduğunu hatırlatarak "Kurban Bayramı 28 Haziran’a denk geliyor. Kurban Bayramı demek en az bir ay önceden başlamak üzere hac mevsimi demek. Haziranın ortasında üniversite sınavları yapılıyor. Seçim kampanyası 3 aylık bir takvimi kapsıyor ama son 40 gün çok yoğun geçiyor. O nedenle seçimleri haziranın ilk haftasına ya da mayısın son haftasına çekelim diye bir düşünce var. 28 Mayıs ya da 4 Haziran gibi. Tabii bu erken seçim olmuyor. Olursa öne çekilmiş seçim olur. Ama dediğim gibi, bir düşünce aşamasında" ifadelerine yer verdi.

YAZININ TAMAMI

Politika