Selvi: "Sonraki adım ‘Kıbrıs Türk Devleti’nin ilan edilmesi olur"

Selvi: "Sonraki adım ‘Kıbrıs Türk Devleti’nin ilan edilmesi olur"
Hürriyet yazarı Selvi: "Kıbrıs’ta iki devletli çözüme giden yolların yapı taşları döşeniyor. Bu işin bir adım sonrası başındaki “Kuzey” ibaresini çıkarıp, ‘Kıbrıs Türk Devleti’nin ilan edilmesi olur."

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın Kıbrıs'a külliye müjdesiyle ilgili "Görünen o ki artık Kıbrıs’ta iki devletli çözüme giden yolların yapı taşları döşeniyor. Bu işin bir adım sonrası başındaki “Kuzey” ibaresini çıkarıp, ‘Kıbrıs Türk Devleti’nin ilan edilmesi olur" dedi.

Selvi, bugünkü köşesinde özetle şunları yazdı:

"(...)  Erdoğan’ın ABD uyarısı önemliydi. “Bizim birlik ve beraberliğimiz Amerika’da birilerini rahatsız etmiş olsa da biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz” dedi.

 Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cenevre’de sunduğu egemen ve eşit iki devletli çözümden geri adımın söz konusu olmadığının altını çizdi. Erdoğan’ın konuşması ilgiyle dinlendi ama herkes asıl müjdeyi bekliyordu. Erdoğan, “Sizlere birkaç gündür gündemde olan müjdemi vermek istiyorum” dediğinde salonda çıt çıkmıyordu. Erdoğan, KKTC’ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, yeni Meclis Binası ve Millet Bahçesi sözü verdi. Erdoğan, mevcut parlamentonun da müze olarak korunacağını ilan etti. Çünkü mevcut parlamento binasında KKTC devleti ilan edilmişti.

Erdoğan müjdeyi açıkladı. Herkes derin bir nefes aldı. Görünen o ki artık Kıbrıs’ta iki devletli çözüme giden yolların yapı taşları döşeniyor. Bu işin bir adım sonrası başındaki “Kuzey” ibaresini çıkarıp, ‘Kıbrıs Türk Devleti’nin ilan edilmesi olur. "

Gündem