Selvi’nin ‘anketi’: Erdoğan yüzde 42.1, Kılıçdaroğlu yüzde 10.5

Selvi’nin ‘anketi’: Erdoğan yüzde 42.1, Kılıçdaroğlu yüzde 10.5
Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı yarışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğin yüzde 42.1, tercihini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacakların da yüzde 10.5 olduğunu iddia etti.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğin yüzde 42.1 olduğunu, Erdoğan’a en yakın isim olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranının da yüzde 10.5’te kaldığını savundu. Selvi yazısında, bu verileri Optimar Araştırma Şirketine dayandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yarışında arayı açtığını savunan Selvi yazısında şu iddialarda bulundu:

“Optimar’ın “Bugün bir cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi isme verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 42.1’i Erdoğan yanıtını vermiş. İlk kez ikinci sıraya yükselen Kılıçdaroğlu’na destek ise yüzde 10.5 çıkıyor.

Kılıçdaroğlu’nu yüzde 8.4’le Mansur Yavaş takip ederken, Selahattin Demirtaş yüzde 5.1’le dördüncü sırada yer alıyor. Siyasi yasak kararına ve Saraçhane mitingine rağmen Ekrem İmamoğlu’na destek yüzde 4.8’de kalıyor. Meral Akşener ise yüzde 4.6’yla altıncı sırada yer alıyor.

Erdoğan’a desteğin yüzde 42’yi aştığı bir ortamda muhalefetin 5 adayının toplamı ise yüzde 33.4’te kalıyor. Erdoğan, muhalefetin 5 adayının toplamına 8.7 puan fark atıyor.”

EYT: Yüzde 73’e yüzde 27

Selvi, 27 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında 2001 kişi üzerinde yapıldığını belirttiği araştırmada “EYT kapsamında emekli olacak mısınız?” sorusuna evet diyenlerin oranı yüzde 27 olurken hayır diyenler yüzde 73 çıktığını kaydetti.

Gündem