Selvi'nin iddiası: İmamoğlu alternatif il teşkilatı kuruyor

Selvi'nin iddiası: İmamoğlu alternatif il teşkilatı kuruyor
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye bünyesinde 'alternatif teşkilat' kurduğunu öne sürdü.

Selvi, bugünkü yazısında "Peki İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasındaki kavganın altında ne yatıyor?" diye yazarak iddiasını dile getirdi.

Hürriyet yazarı, İmamoğlu’nun İstanbul Belediyesi’nin bünyesinde alternatif bir il teşkilatı kurduğu düşünüldüğünü, siyasi yasaklı Canan Kaftancıoğlu'nun il başkanlığı görevini güvendiği bir isme bırakıp il teşkilatını perde arkasından yönetmek istediğini kaydetti.

Selvi şöyle devam etti: "Ekrem İmamoğlu, İBB bünyesinde alternatif il teşkilatı kuruyor. Belediyenin mali gücünü kullandığı için önemli isimleri yanına çekebiliyor. Canan Kaftancıoğlu, il teşkilatında operasyon yapıp Ekrem İmamoğlu’na yakın isimleri görevden alıyor.

Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu arasında İstanbul İl Yönetimi’ndeki görevden almalar nedeniyle telefonda sert bir tartışma yaşanıyor. Canan Kaftancıoğlu’nun, 'Şizofren' dediği İmamoğlu’na ulaştırılıyor. O tartışmadan sonra Ekrem İmamoğlu il başkanlığına baskına geliyor. Canan Kaftancıoğlu, önceden il binasını terk ediyor."

Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına hazırlandığını söylediği İmamoğlu’nun karşısında Kaftancıoğlu’nu desteklediğini iddia etti.

Selvi'nin yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz. (Kısa Dalga)

Politika