Selvi'nin iddiası: Kılıçdaroğlu, İnce'ye 'Adaylıktan çekil, beni destekle' diyecek

Selvi'nin iddiası: Kılıçdaroğlu, İnce'ye 'Adaylıktan çekil, beni destekle' diyecek
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü görüşmede Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini isteyeceğini öne sürdü.

Türkiye 14 Mayıs'ta Meclis ve cumhurbaşkanı seçimini gidiyor.

Seçimde Kılıçdaroğlu, İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan aday.

CHP'den ayrılıp parti kuran İnce'nin kritik seçimde oyları bölebileceği iddiası gündeme getiriliyor.

Kılıçdaroğlu, bugün İnce'yi saat 17:00'de ziyaret edecek. Öncesinde birçok iddiayı ortaya atıldı.

Selvi, bugünkü yazısında şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu elbette ki Muharrem İnce’den adaylıktan çekilmesini ve kendisini desteklemesini isteyecek. İnce, müzakereye açık olduğunu ifade etmişti. Kapıyı kapatmamıştı. Ama bu Kılıçdaroğlu’nun hangi önerilerle geleceğine bağlı. Eğer Kılıçdaroğlu üzerindeki mahalle baskısını hafifletmek ve İnce’yi muhalif kesimde zor durumda bırakmak için bu görüşmeyi yaparsa kendisi kaybeder. Ama ciddi önerilerle gelirse CHP ile Memleket Partisi arasında müzakere masası kurulabilir.

(...)

Üzerinde büyük bir mahalle baskısı olmasına rağmen Muharrem İnce tecrübeli bir siyasetçi. Kemal Kılıçdaroğlu hangi önerilerle gelecek, ona bakacak.

Eğer Kılıçdaroğlu’nun çantasında İnce’yi ikna edecek teklifler yoksa ikna etmesi zor gözüküyor. Ama Kılıçdaroğlu yapıcı olarak yaklaşırsa yeni bir süreç başlayabilir." (Kısa Dalga)

Politika