Selvi'nin paylaştığı ankette AKP yüzde 40'ın altında kalıyor, İYİ Parti 5. sırada

Selvi'nin paylaştığı ankette AKP yüzde 40'ın altında kalıyor, İYİ Parti 5. sırada
Optimar Araştırma Şirketi'nin 22-30 Nisan tarihleri arasında  26 ilde 2027 kişiyle yüz yüze yaptığı ankete göre AKP'nin oy oranı kararsızlar dağıtıldığında yüzde 39.7 çıktı. CHP’nin oy oranı yüzde 24.1, MHP 10.9, HDP 10.8. İYİ Parti’nin 9.8’le beşinci sırada gelmesi.

Optimar Araştırma Şirketi'nin 22-30 Nisan tarihleri arasında  26 ilde 2027 kişiyle yüz yüze yaptığı ankete göre AKP'nin oy oranı kararsızlar dağıtıldığında yüzde 39.7 çıktı. Sonuçları köşesinde paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "İktidarın da, muhalefetin de önemli sonuçlar çıkaracağı bir tablo ile karşı karşıyayız" dedi. Selvi'nin "Anketten önemli sonuçlar çıktı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AK Parti’nin oy oranını düşük göstermek için açık artırma açan anket firmaları üzülecek ama kararsızlar dağıtıldığında AK Parti’nin oy oranı yüzde 39.7 çıkıyor. 

CHP’nin oy oranı yüzde 24.1 olurken onu 10.9’la MHP, 10.8’le HDP takip ediyor. Şaşırtıcı olan ise İYİ Parti’nin 9.8’le beşinci sırada gelmesi. Yükseliş içinde olan İYİ Parti açısından bu oranın alt gruplarının iyi incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

AK Parti seçmenini koruyor ama her seçim döneminde istikrarın sağlanması adına iktidara oy veren seçmende bir tereddüt gözleniyor. AK Parti onları ikna etmek, muhalefet ise yanına çekmek istiyor.

Muhalefet cephesinde ise CHP seçmeninden İYİ Parti’ye bir kayma görülüyor. CHP seçmeninin yüzde 13.3’ü İYİ Parti derken, MHP ile İYİ parti arasındaki geçişkenlik ise azalmasına rağmen karşılıklı olarak devam ediyor.

Hakkında kapatma davası açılmasından sonra HDP seçmenini bloke ediyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan 38.6’yla ilk sırada gelirken onu 15.7’yle Mansur Yavaş takip ediyor. Ekrem İmamoğlu’nun oy oranındaki gerileme ise sürüyor. İmamoğlu ikincilikten üçüncü sıraya geriledi. Bu düşüş seyri devam ederse Akşener’in gerisine düşüp, dördüncü olacak. İmamoğlu yüzde 9.6 alırken Akşener 6.0’la dördüncü sırada geliyor. Kılıçdaroğlu ise yüzde 4.1’le beşinci sırada.

KILIÇDAROĞLU MU, YAVAŞ MI, İMAMOĞLU MU?

Optimar’ın anketinde muhalefetin adayı kim olmalı sorusu da sorulmuş.

Mansur Yavaş diyenlerin oranı yüzde 29 çıkarken, ikinci sırada yüzde 13.3’le Ekrem  İmamoğlu geliyor. Kılıçdaroğlu ise 8.7’yle üçüncü sırada kendine yer bulmuş.

Meral Akşener’in yüzde 7.3 aldığı ankette eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül diyenlerin oranı 2.6’da kalıyor."

Gündem