Sema Ersin davasında çocuklar dinlenecek: ‘Sanık canavarca hisle öldürmekten de yargılanmalı’

Sema Ersin davasında çocuklar dinlenecek: ‘Sanık canavarca hisle öldürmekten de yargılanmalı’
Uzaklaştırma kararı devam ederken öldürülen Sema Ersin davasının ikinci duruşması 24 Mart’ta görülecek. Duruşma öncesi Kısa Dalga’ya konuşan avukat Adalı, “Sema Ersin aldığı bıçak darbeleri sonrasında ayağa kalkarak kaçmak istiyor ama bunu gören sanık yolundan geri dönerek tekrar Sema Ersin’in ölümünden emin olmak için saldırıyor ve bir süre başında bekliyor. Dolayısıyla canavarca hisle öldürmek suçundan da yargılanmalı’ dedi.

ESRA TOKAT


Sema Ersin, 6 Mayıs 2022’de boşanma işlemleri için gittiği adliye dönüşünde parkta dinlenirken o sırada kendisini takip eden ve uzaklaştırma kararı devam eden 19 yıl evli kaldığı Tuncay Kılıç tarafından öldürüldü.

Öldürmeden 3 hafta önce yine bıçakla saldırdı

Evliliğinin ilk yılından itibaren şiddet gören Sema Ersin, öldürülmesinden kısa bir süre önce boşanma kararı aldı ve ablası Arzu Ersin’in yanına sığındı. Burada da tehditlerini devam ettiren Tuncay Kılıçin, 16 Nisan 2022’de Arzu Ersin’in evine gelerek Sema Ersin’e bıçakla saldırmaya çalıştı ve tehdit etti. Ardından karakola giderek suç duyurusunda bulunan Sema Ersin, Tuncay Kılıçin hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.

Sanık, Sema Ersin'i olay günü takip etmiş

Uzaklaştırma kararına rağmen kısa bir süre sonra Tuncay Kılıçin, boşanma davası için adliyeye giden Sema Ersin’i takip etti. Parkta Sema Ersin’in yolunu kesen Tuncay Kılıçin, yine kesici alet ile saldırarak Sema Ersin’i öldürdü.

Ersin ailesinin avukatı Özgür Deniz Adalı, “Sanık Tuncay Kılıçin bu cinayeti planlayarak işliyor. Öyle ki ‘ben niye öldüreyim zaten boşanma davası açtım’ demek için ‘aldatıldım’ diyerek boşanma davası başvurusunda bulunuyor. Sanık, karısını öldürmeyi çok önceden kafasına koymuş, bununla alakalı bir plan tasarlamış, bu planına çocuklarını da alet etmiş ve görüldüğü üzere kurbanı suçlama şablonu ile maktulü tasarlayarak, kasten, canavarca hisle, soğukkanlılıkla, hiçbir panik hâli yaşamadan, tam da planladığı gibi güpegündüz, şehrin ortasında katletmiştir” dedi.

Soruşturma aşamasından farklı savunma: ‘Sevgilisiyle gördüm, cinnet geçirdim’

Sanığın soruşturma aşamasında hiç söylemediği şeyleri ilk duruşmada söylediğini ifade eden Adalı, “Parkta Sema Ersin’i sevgilisiyle gördüğü ve ardından ‘cinnet’ geçirdiği iddiasında bulundu. Ancak kollukta alınan ifadesinde böyle bir şey yok. Öte yandan zaten kamera kayıtlarında böyle bir durum söz konusu değil. Zaten yanında bıçak var sanığın yani öldürme amacıyla takip ediyor. Sanık bu sözleri ile mağdur suçlayıcılık yapıyor ve cezada indirim almak istiyor” dedi.

Öldüğünden emin olmak için başında bekliyor

Sanık Tuncay Kılıçin’in ilk duruşmada ekmek almak için dışarı çıktığı ve gittiği yerde kendini tehdit eden çingeneler olduğu için yanında bıçak taşıdığı iddiasında bulunduğunu belirten Adalı, tüm bunların uydurma olduğunun da altını çizdi.

İddianamede eksik bir yan olduğunu da ifade eden Adalı, şunları söyledi:

“Sanık canavarca hisle suç işlemekten yargılanmıyor. Oysa Sema Ersin aldığı bıçak darbeleri sonrasında ayağa kalkarak kaçmak istiyor ama bunu gören sanık yolundan geri dönerek tekrar Sema Ersin’in ölümünden emin olmak için saldırıyor ve bir süre başında bekliyor."

'Sema Ersin'in aldığı 12 yaranın her biri tek başına öldürücü nitelikte'

"Yani sanığın en ufak bir pişmanlığı dahi yok bu olayda. Dolayısıyla bu canavarca hislerle işlenmiş bir suç eşe karşı tasarlayarak öldürme suçunun yanında. Öte yandan Sema Ersin'in aldığı 12 yaranın her biri tek başına öldürücü nitelikte olduğu da adli tıp raporunda sabit."

'Size ne benim işim, size ne oluyor?' savunması

Mahkeme tarafından sanık için akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair bir incele yapılmasının talep edildiğini de belirten Adalı, “Sanık bir insanın hayallerini, umutlarını ve en başta gelen yaşam hakkını elinden almıştır. Sanık bu eylemiyle aslında ülkemizde yaşayan tüm kadınları doğrudan ve açıkça, pervasızca hedef almış, cinayet sonrası soğukkanlılığını asla kaybetmemiş, maktule saldırmış, elini ve bıçağı çimenlikte temizlemiş, etrafını saran halkın kendisine tepki göstermesi üzerine de ‘size ne, benim eşim, size ne oluyor’ diyerek aklının son derece başında olduğunu da ortaya koymuştur” dedi.

24 Mart’ta çocuklar dinlenecek

24 Mart’ta görülecek duruşmada ise 18 yaşından küçük olan 3 çocuk dinlenecek. Konuya dair bilgi veren Adalı, çocukların baba Tuncay Kılıçin’in ailesinin baskısı altında olduğunu ve anne Sema Ersin hakkında ‘neredeyse ölümü hak ettiğine’ dair yorumlar yapıldığını dile getirerek “Çocuklar ne yazık ki tarafsız olmayan yorumlara maruz bırakılıyor” dedi.

Davanın ikinci duruşması 24 Mart’ta İstanbul Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek.

Özel Haber