Senegal'de yangın: Yeni doğan 11 bebek yaşamını yitirdi

Senegal'de yangın: Yeni doğan 11 bebek yaşamını yitirdi
Senegal'de yeni açılan bir hastanenin yeni doğan ünitesinde yangın çıktı. 11 bebek yaşamını yitirdi.

Afrika ülkesi Senegal’de bir hastanede çıkan yangında 11 yeni doğan bebek hayatını kaybetti. Yerel basın, yangına kısa devre kaynaklı elektrik arızasının sebep olduğunu, üç bebeğin kurtarıldığını yazdı.

Yangın, ülkenin batısındaki Tivaouane kentinde, yeni açılan bir hastanede çıktı. Alevlerin çok hızlı yayıldığı belirtiliyor.

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni doğan ünitesindeki 11 bebeğin ölümünün acısını yeni öğrendim. Annelerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Abdoulaye Diouf Sarr ise "Çok talihsiz ve aşırı derecede acı verici" derken, soruşturmanın sürdüğünü ve kendisinin de Dünya Sağlık Örgütü toplantısı için gittiği Cenevre'den ülkeye acilen döneceğini açıkladı.

Yangın, ülkedeki sağlık sistemine yönelik eleştirileri yeniden gündeme getirdi. Senegal'in kuzeyindeki Linguère kasabasında da, geçtiğimiz sene çıkan bir hastane yangınında dört yeni doğan bebek ölmüştü. Sezeryan yapılmasına izin verilmeyerek 20 saat boyunca doğum sancısı çektirilen Astou Sokhna'nın ve bebeğinin ölümü de ülkeyi ayağa kaldırmış, üç ebeye dava açılmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya