Şenol Güneş mahkemeye başvurdu: Erman Toroğlu'na konuşma sınırlaması

Şenol Güneş mahkemeye başvurdu: Erman Toroğlu'na konuşma sınırlaması
Kendisini futbolculuğunda şike yapmakla suçlayan Erman Toroğlu'na dava açan Şenol Güneş, kitabın satışının durdurulmasını ve bu konuda konuşma yasağı getirilmesini istedi. Toroğlu'nun, Güneş'in adının geçtiği bölümlere konuşma sınırı getirilmesi kabul edildi.

Türkiye'de futbol dünyasının önemli isimlerinden teknik direktör Şenol Güneş, eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun çıkardığı kitapla ilgili mahkemeye başvurdu.

Kendisini futbolculuğunda şike yapmakla suçlayan Erman Toroğlu'na karşı dava açan Şenol Güneş, ünlü yorumcu için konuşma sınırlaması da istedi. Ajansspor'un haberine göre, Güneş, Toroğlu'na karşı manevi tazminat davası açtı.

Güneş, İstanbul Anadolu 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, "Oynadım Oynattım Oynatalım-Erman Toroğlu Kitabı" isimle yayında kendisini şikeyle suçlayan Erman Toroğlu için konuşma sınırı istedi. Güneş, Toroğlu'nun kitaba dair konuşmasının engellenmesini ve bu doğrultuda bir tedbir kararı verilmesi talep etti. Ünlü teknik adam, kitabının satışının durdurulması için de ayrıca ihtiyati tedbir talebinde bulundu.

ADININ GEÇTİĞİ BÖLÜMLER İÇİN KONUŞMA SINIRI

Mahkeme ise Güneş'in kitabın satışının durdurulmasını talebini reddetti. Mahkeme, Toroğlu'nun kitabı hakkında konuşmasına dair istenen talebi de reddetti ancak bir şerh düşerek. Mahkeme, Erman Toroğlu'nun, Şenol Güneş'in adının geçtiği bölümlere konuşma sınırı getirilmesini kabul ederken, buna karşı bir hafta içerisinde mahkemeye itiraz yolunun ise açık olduğuna hükmetti. Toroğlu'nun da avukatları aracılığıyla Güneş'in kısıtlama talebine karşı itirazda bulunacağı öğrenildi.

karar.jpg

TOROĞLU'NUN ŞİKE İDDİASI

Erman Toroğlu, futbolculuk, hakemlik ve yorumculuk dönemlerini kapsayan kitabında Süper Lig'in 1976-1977 sezonunda oynana Trabzonspor-Zonguldakspor maçının beraberlikle sonuçlanması yönünde tarafların şike yaptığını iddia ediyor. 0-0 biten maçın sonunda küme düşen takım Göztepe oluyor. Toroğlu, Trabzonspor yönetiminin durumdan haberdar olmasından sonra futbolcuların parayı iade ettiğini ama Güneş'in bunu yapmadığını savunuyor.

Spor