Şenol Güneş'ten Bahçeli'ye yanıt: Suçlama, aşağılama, yok etme, bunlardan sıyrılmamız lazım

Şenol Güneş'ten Bahçeli'ye yanıt: Suçlama, aşağılama, yok etme, bunlardan sıyrılmamız lazım
Süper Lig 14. hafta maçında Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'hükümet istifa' sloganları nedeniyle yaptığı açıklamalar ve ardından istifa etmesine yanıt verdi.

Maç sonunda değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş, Kahramanmaş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Güneş, Bahçeli'nin 'seyircisiz maç' sözleri sorulunca şunları söyledi:

"Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Acımız büyük. Ama iyi de bir şeyler gördük. Tek yürek olan bir Türkiye var. Çaresizlik gibi görünen dönemde bu olayı unutturmadan geleceğe adım atmak gerekiyor. Büyük bir acı yaşadık.

Kavgayı hiç doğru bulmuyorum. Daha fazla el ele vermek gerekir. Bunların hepsi tartışılmalıydı. Maçların oynanması ya da seyircisiz oynanması... Şu anda bir şeyler söyleyerek gündemi değiştirmek istemiyorum. Konuşulacak konulardır. Her görüşte bir suçlama, aşağılama, yok etme, bunlardan sıyrılmamız lazım.

Hepimizin bir araya gelmesi gerek. Bazı kelimeler anlamını kaybetti. Umarım buna dönüş olur. Ülke olarak kendi düşmanımızı yaratmadan bunları bertaraf edebiliriz."

Türkiye'nin acı bir olay yaşadığını belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Yetkililerin mesajlarının iyi verilmesi ve iyi algılanması gerekiyor"

"Üzüntümüzü paylaşmak istedik. Yakınınızı kaybetmesiniz bile başka yakınları kaybediyorsunuz. İnsan kayboluyor. O önemli. Türkiye; din, dil, ırk ayrımı olmadan her insan için üzüldü. Acı bir olayı yaşadık. Bunun üstünden başka bir şey aramayı doğru bulmuyorum. Daha çok ele ele vermek gerekir. Bunun etkisi olacak. Daha yeni yeni oluyor. Arkadaşlarımızı kaybettiğimiz cenazelere gittiğimizde ölümler rutinleşti sanki. Küçük çocuklar, gençler öldü. Hayat dersini verdi şimdi sınava çalışın diyor. Bunun cevabı yok. Maçları oynamak oynamamak tartışılmalıydı. Bunları söyleyerek gündemi değiştirmek istemiyorum. Karşılıklı fikir alışverişine herkesin ihtiyacı var. Suçlama, yok etme, aşağılamadan uzaklaşmış olmak lazım. Sportif bir yarış yapıyoruz. Gelecek bizi bugünden daha kötü hale götürebilir. Türkiye'nin her yerinde deprem bölgesi görüyorsunuz. Buna nasıl çare bulacağız birlikte bakacağız. Yetkililer, karar vericilerin mesajlarının iyi verilmesi ve iyi algılanması gerekiyor" dedi. (Kısa Dalga)

Spor