Şentop, "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasını Soylu'ya sordu, belge ve bilgileri istedi

Şentop, "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasını Soylu'ya sordu, belge ve bilgileri istedi
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazı göndererek "Sedat Peker'in bir siyasetçiye 10 bin dolar maaş verdiği" iddiasıyla tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istedi
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazılı olarak sordu. Habertürk'ün haberine göre Şentop, 27 Mayıs'ta gönderdiği yazıda "Gazi Meclis’in adının böylesi bir iddia anılmaması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini" vurguladı. Şentop, gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini istedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına TRT'de katıldığı programda iddialara yanıt verirken Sedat Peker'den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu öne sürmüştü. Soylu, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada da 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini savcılığa vereceğini kaydetmişti.

Gündem