Şenyaşar’dan Meclis’te ilk açıklama: Adalet Bakanı yeminine sadık kalsın

Şenyaşar’dan Meclis’te ilk açıklama: Adalet Bakanı yeminine sadık kalsın
Meclis’teki ilk açıklamasında Adalet Nöbeti’ne dikkat çeken Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, yeni Adalet Bakanı’na yeminine sadık kalma çağrısında bulunarak, “Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar hakkında verilen para cezası ve Adalet Nöbeti’ne ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına adalet mücadelelerine destek veren herkese teşekkür ederek başlayan Şenyaşar, siyasete girmesinin amacının adalet arayışı ve Urfa halkının sorunlarını meclise taşımak olduğunu kaydetti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Şenyaşar, 28’inci yasama döneminin yemin töreni ile başladığını belirterek, annesi ile birlikte sürdürdüğü Adalet Nöbeti hakkında bilgi verdi:

“Bütün milletvekilleri hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışı üzerine yemin ettiler. Yeniden cumhurbaşkanı olan Erdoğan ve yeni meclis başkanı da yeminlerden sonra halka seslendiler. 85 milyon kucaklaşmadan bahsettiler. Eşit yurttaşlıktan, adaletten bahsettiler. Biz bu cümleleri önemsiyoruz, değerli buluyoruz. Ama bizim talebimiz bu cümlelerin sözde kalmaması. 27’nci yasama dönemi adaletsiz bir süreç olarak tarihe geçti. Biz de maalesef bu sürecin kurbanı olduk. 14 Haziran 2018 tarihinde iş yerimize silahlı bir saldırı yapılıyor. Akabinde yaralı olarak bizi, Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıyorlar. Suruç Devlet Hastanesinin içinde İbrahim Yıldız öncülüğünde Yıldız ailesi tarafından 3 insanımız linç edilerek ateşli silahlarla katlediliyor. Bu yetmezmiş gibi bir kardeşimiz de üstünlerin talimatıyla 5 yıldır hala tek kişilik hücrede, cezaevinde tutuklu bulunuyor. 5 yıldır adil bir yargılama talebiyle annemle birlikte adalet mücadelesi yürütüyoruz. 809 gündür Urfa Adliyesi önünde annemle birlikte mücadelemizi adalet nöbeti şeklinde sürdürüyoruz. Adliye önünde nöbetimizi sürdürürken defalarca gözaltına alındık, nezarete atıldık, darp edildik ama hiçbir zaman mücadelemizden vazgeçmedik. Bu adliye önündeki nöbetimiz süresince annem hakkında 31, benim hakkımda 14, toplamda 45 soruşturma açıldı. Bunlar peyderpey davaya dönüşmektedir. Dün de annemle ilgili bir yargılama yapıldı ve heyet anneme kamu memuruna hakaretten dolayı 8 bin lira ceza kesti. Tabii ki biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz.”

Yeni Adalet Bakanı’na çağrı: Yemininize sadık kalın

Urfa Adliyesi’ndeki nöbet süresince 3 adalet bakanının atandığını belirten Şenyaşar, “Nöbete başladığımız ilk aylarda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’dü. Meclis Adalet Komisyonunda annemin mücadelesi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sorulduğunda, bu durumdan üzüntü duyduğunu, takip ettiklerini söyledi. Sonra da yerine Bekir Bozdağ atandı. Bekir Bozdağ da Urfa'ya geliyor. Bilmediği bir konu hakkında Urfa Başsavcısı ile görüşecek ama adliyenin ana kapısında da annemin adalet mücadelesi bu süreçte devam ediyor. Bekir Bozdağ annem ana kapıda olduğu için adliye içine girmedi. Buna çözüm olarak başsavcılık devreye girdi ve Urfa Adliyesinin arka tarafından yeni bir kapı açıldı ve Bekir Bozdağ o arka kapıdan adliyeye girip çıktı. Türkiye ve dünya kamuoyunun takip ettiği annemin mücadelesi, Urfa Adliyesi kapısında devam ediyor. Yeni adalet bakanı atandı. Görevinde başarılar diliyoruz. Şimdiye kadar olumsuz bir durum görmedik. Olumsuz bir eleştiri yapmıyoruz ama yeni adalet bakanını da göreve çağırıyoruz. Yeminine sadık kalmaya davet ediyoruz” dedi.

“Annem, ‘adalet sağlanmadan adliye önünde ayrılmayacağım’ diyor”

Şenyaşar, yeni Adalet Bakanı’nın bu olaya acilen el atması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Eğer adalet bakanı bizimle görüşmeyi kabul etmeyecekse hastane katliamının tanıkları dönemin Urfa Valisi, Şanlıurfa Emniyet Müdürü, dönemin Tarım Bakanı ve ilk başsavcısı Sadi Doğan’dır. Kendisi şu anda Ankara’da bulunmaktadır. Biz Adalet Bakanlığına bu adaletsizlikle ilgili acil bir çağrı yapıyoruz. Annem 67 yaşında. Artık ayakta duramıyor ama ‘Adalet sağlanmadan ben Urfa Adliyesi önünden ayrılmayacağım’ diyor. Biz de Adalet Bakanına çağrı yapıyoruz. Lütfen, acilen göreve davet ediyoruz. Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz.

Bu mecliste ilk basın açıklamam. İlk açıklamamı annemin mücadelesi üzerine yaptım. Anneme pozitif ayrımcılık yaptım, önümüzdeki süreçte Urfa merkez olmak üzere meydana gelen bütün adaletsizliklerin sesi olacağım.” (Kısa Dalga)

Gündem