Şeriatla yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri turizm için kumarı yasallaştırıyor!

Şeriatla yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri turizm için kumarı yasallaştırıyor!
Şeriat ile yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), kumarhaneleri yasallaştırarak turizm gelirini artırmayı amaçlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), oyun endüstrisini düzenlemek üzere federal bir yapı kurarak ülkenin kumarhaneleri yasallaştıran ilk Körfez ülkesi olmasının yolunu açtı.

Devlet medyasının dün bildirdiği habere göre, piyango ve ticari oyun sektörü için “düzenleyici bir çerçeve” oluşturmak üzere yeni bir yapı kuruyor.

Emirlik Haber Ajansı (WAM) düzenleyici kurulun başkanlığını Amerikan konaklama ve eğlence şirketi MGM Resorts International’ın eski CEO’su Jim Murren’in üstleneceğini söyledi. Oyun endüstrisinde otuz yıla yakın deneyime sahip olan Kevin Mullally ise düzenleyici faaliyetleri koordine edecek ve ulusal düzeyde lisanslamayı yönetecek yeni kuruluşun icra kurulu başkanı olacak.

Şeriat kanunları ile yönetilen ülkede kumar oynamaya izin verilmesi önemli bir değişiklik olacak. Ülkede şu anda yasak olan kumar para cezası ya da iki yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Ülke turizm konusunda Körfez’deki rakipleri ile de rekabet etmeye çalışıyor. (Kısa Dalga)

Gündem