'Sessiz İstila' filminin yapımcısı Hande Karacasu serbest bırakıldı

'Sessiz İstila' filminin yapımcısı Hande Karacasu serbest bırakıldı
'Sessiz İstila’ adlı sığınmacı karşıtı kısa filmin yapımcısı Hande Karacasu, 'sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınladığı' gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sosyal medyada gündem yaratan ‘Sessiz İstila’ adlı sığınmacı karşıtı kısa filmin yapımcısı olan ve dün gece Sakarya'da gözaltına alınan Hande Karacasu sabaha karşı serbest bırakıldı. Filmi finanse ettiğini açıklayan Ümit Özdağ'ın lideri olduğu Zafer Partisi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Karacasu'nun serbest bırakıldığı belirtildi.

Karacasu, 'sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınladığı' gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Özdağ, Karacasu'nun gözaltına alınmasının ardından, sığınmacı karşıtı filmin masraflarını kendisinin karşıladığını duyurmuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise filmi ilişkin tartışma sürerken, Özdağ'ın yanı sıra eski MHP milletvekili Sinan Oğan ve Prof. Dr. Bengi Başer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Gündem