SETA Genel Koordinatörü Duran: Seçimin ikinci tura kalması ilk defa gerçekleşebilecek bir ihtimal

SETA Genel Koordinatörü Duran: Seçimin ikinci tura kalması ilk defa gerçekleşebilecek bir ihtimal
SETA Genel Koordinatörü ve Sabah yazarı Burhanettin Duran, "Milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta belli olması ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması ilk defa gerçekleşebilecek bir ihtimal" dedi.

14 Mayıs seçimlerine dair yapılan anketlerin çoğunda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde görülürken, bu durum iktidara yarın köşe yazarlarında da tedirginlik yaratıyor.

AKP'ye yakın düşünce kuruluşu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) genel koordinatörü ve Sabah Gazetesi yazarı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk kez ikinci tura kalabileceğini belirtti.

Duran, "Anket savaşları ve sessiz kritik seçmen" başlıklı yazısında, bu seçimlerin Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı için zorlu bir rekabet olacağını belirtti.

Duran, şöyle yazdı:

“İnce ve diğer isimlerin aday olması durumunda seçimlerin ikinci tura kalma ihtimali belirir.

Milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta belli olması ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması ilk defa gerçekleşebilecek bir ihtimal. Meclis aritmetiğinin belli olduğu durumda seçmen ikinci turda Erdoğan'ı mı Kılıçdaroğlu'nu mu tercih eder sorusuna geçmişe bakarak yorum yapamayız.

Cumhur İttifakı ya da Millet İttifakı, Meclis'te çoğunluk oluşturursa seçmen hangi adayı, ne saikle seçer? Bu pratiği eğer seçimler ikinci tura kalırsa ilk defa göreceğiz.

Her iki ittifak da adayını ilk turda seçtirmek için elinden geleni yapacak. İki ana ittifak dışı kalan partilerle yapılan görüşmelerin ana gayesi de bu zaten.” (Kısa Dalga)

Politika