Seval Türkeş: "Saldırının İçişleri Bakanı'nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var"

Seval Türkeş: "Saldırının İçişleri Bakanı'nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var"
Alparslan Türkeş anmasına düzenlenen saldırıya ilişkin konuşan Seval Türkeş, "Bu saldırının İçişleri Bakanı'nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç" dedi.

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, Halk TV'de Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası'nda Ankara'daki anma töreninde yaşanan baskına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seval Türkeş, saldırının ardından MHP lideri Bahçeli'nin Mansur Yavaş'ı hedef gösterip tehdit etmesine dair, "Üzücü oldu bu bizim açımızdan çünkü Mansur Yavaş bey Türkeş beyin de sevdiği değerli bir arkadaşımız. Kendisi şu anda çok başarılı bir hizmet yaparak halkın sevgisini kazanmış ve işiyle meşgul olan... Kesinle şuanda siyasetle bir ilgisi yok. Artı bu vakıfla uzaktan yakından bir ilgisi yok." dedi. Türkeş, saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu işaret etti. Türkeş, "Bu saldırı İçişleri Bakanının himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç. Sayın Bahçeli'nin bu MHP il başkanını anında görevden alması gerekirdi. Ve hala bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargıya başvurulmaması bunu gösteriyor" dedi.

Saldırıya ilişkin konuşan Türkeş, "İnsanların bir araya gelerek anma yapması hoş bir şey ama organize bir çete gibi buraya saldırıp cehenneme çevirmek ve toplumda infiale sebep olmak büyük bir suçtur. Basit bir şey değil bu. Eğer bu takipsiz bırakıldığı takdirde daha başka şeyler olabilir. Sorumlular çok dikkatli olmaları gerekir. MHP de yönetimi ve sayın başkan bu konuyu bence önemseyip ele alması beklenmektedir. Kamuoyu da biz de bekliyoruz." ifadesini kullandı. (Kaynak: halktv.com.tr)

Gündem