Sevilay Yılman’dan Ahmet Hakan'a: Ahlaksız da utanmaz da sensin!

Sevilay Yılman’dan Ahmet Hakan'a: Ahlaksız da utanmaz da sensin!
Ahmet Hakan’ın “Böyle gazeteciliği zıvanadan çıkartmak olamaz” sözleriyle hedef aldığı gazeteci Sevilay Yılman’dan yanıt geldi. Yılman, “Ahlaksız da, utanmaz da sensin” dedi.

CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge’nin moderatörü Ahmet Hakan, canlı yayında gazeteci Sevilay Yılman’a yüklendi.

Yılman, bir twitter kullanıcısının Ahmet Hakan’la ilgili tweetini alıntılayarak, “Hayır lütfen… Çürük Ahmet demeyin… Hakarete giriyor… Ama, “Dalaksız” diyebilirsiniz sorun yok zira beni dava ettiğinde öyle yazdım diye savcı takipsizlik kararı verdi.

Savcı; Ahmet Hakan şikayetçi hakkınızda. Hakaret etmişsiniz

Ben; Ne demişim efendim hakaret olarak?

Savcı; Dalaksız demişsiniz…

Ben; Efendim ben onu hakaret mahiyetinde etmedim ki. Dalağı yok çünkü???? Dalaksız! Dalağı kopmuş! Varda dalağı buna rağmen ben böyle diyorsam haklısınız ama dalaksız bir insan için dalaksız demem niye hakaret oluyor ki??” diyerek bir paylaşım yaptı.

Bu tweet üzerine canlı yayında “Abi Sevilay Yılman mıdır nedir, kim, ben buna bulaşmazdım, kim açtı bu konuyu ya? Saçma sapan şeyler yapıyor” diyen Ahmet Hakan, şu ifadeleri kullandı:

“Değecek biri olsa hakikaten. Kabili hitap değil abi, yani böyle bir saçmalık olmaz ya. Yine benim başıma bela. Hadi yine yaz bakalım Sevilay. İstediğin kadar. 3250 tane köşe yazısı yazdı benim hakkımda ya. Yani 1 tanesine bile cevap vermedim doğru dürüst. Böyle bir şey olamaz yani. Sırf neden biliyor musun yazdı Masum bey? AK Parti’ye muhalefet ediyorum diye yazdı ya. Yani AK Parti’ye hafif bir muhalefet ettiğim için o zaman bulunduğu gazeteden bana karşı kampanya yaptı. Yalan yanlış, bana lakaplar takmaya kalkıştı. Böyle bir ahlaksızlık olamaz ya. Böyle gazeteciliği zıvanadan çıkartmak olamaz. Böyle bir insan yani, bir daha bunun konusunu açmayın abi, bununla uğraşmak istemiyorum hakikaten ya.”

Sevilay Yılmaz’ın daha önce “AKP saflarında olduğunu, şimdi ise CHP saflarında” olduğunu söyleyerek, “Yarın Ak Parti kazansın bak o yine ayni şeye dönecektir Ak Parti’ye” diyen Ahmet Hakan, kendisinin ise “tarafsız, objektif çizgisini” sürdürdüğünü iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise Sevilay Yılman’ın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktığını belirterek, “3 tane yazdı dedi ki; ‘Tuncelilisin, Dersimlisin, Alevisin’ sen seçilemezsin bunu kampanyaya dönüştürdü yayınlarda söyledi” ifadelerini kullandı.

“Çürük raporunun hikayesini yazdım”

Sevilay Yılman, Ahmet Hakan ve Abdülkadir Selvi’ye sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Programın videosunu paylaşan Yılman, şu açıklamaları yaptı:

“Sataşan kendileri… Adım geçince mesleki duruşumla ilgili itibar suikasti yapan kendileri… Yanıt verince de çılgına dönen yine kendileri! Cevap veriyorum sana @ahmethc Sen AK Parti’ye muhalif olduğun için değil… Askerlikten yırtmak için çevirdiğin film gibi olayların kapı gibi belgelerini ele geçirdiğim için yazdım o yazıları! Netflixlik o çürük raporunun hikayesini tüm memleket okusun diye yazdım. Azılı bir muhalif görüntüsü verip de bir yandan da kardeşin Abdullah’ın TRT’den milyon dolarlık işleri nasıl aldığını belgeleri ile yazdım. Ve sen ne yaptın? O dönem Sabah Gazetesi’nin patronu Ahmet Çalık’ı, Başbakan Erdoğan’ı ‘Susturun şu kadını yoksa ben de sizi yazacağım’ diyerek köşenden tehdit ettin! Ahlaksız demişsin bana yayınında… Aynen iade ediyorum! Ahlaksız da, utanmaz da sensin!

İKİİİİ…

Beni kendinle karıştırma! Ben senin gibi altıma GYY koltuğu sürülür sürülmez, siyasete bakış açımı, duruşumu değiştirip anında manevra yapan bir kişilik değilim!

Öyle olsaydım SABAH Gazetesi’nde gayet güzel para kazanırken gayet keyfim yerinde olabilecekken 2015 seçiminde ‘Ben demokratım. Ve HDP’nin meclis çatısı altında siyaset yapması gerektiğine inanıyorum. O nedenle de oyumu bu kez HDP’ye veriyorum’ diyerek iktidara en yakın medyada baş kaldırmaz ve seçimin ertesi günü kovulmazdım! 16 ay ambargolu olup işsiz kalmazdım! @ahmethc

Senin Selahattin Demirtaş’a saz çaldırıp övgü düzdüğün, Erdoğan ve iktidarını yerden yere vurduğun o günlerden neden bu günlere evrildiğini bütün kamuoyu çok iyi biliyor. O yüzden o ekranının gücüne güvenip de ahlak satma kimseye!

“Medyayı terk etmeye and içtim”

Ayrıca Ahmet Hakan…

Bu iktidar yeniden iktidar olursa bu medyayı olduğu gibi terk etmeye and içtim! Çünkü sen ve senin gibi kibir budalası, şımarıkların olduğu bu sektörde bu iktidar bir 5 yıl daha hiç çekilmez!!!

“Tarafsız gazetecilik goygoyu yapacak en son insan sensin”

ÜÇÇÇÇ…

Bize tarafsız gazetecilik goygoyu yapacak en son insan sen ve seninle birlikte olup şahsıma itibar suikasti yapan Ankara bülbülün Abdülkadir Selvi’dir! 7/24 Erdoğan ve iktidarına övgüler düzen, pohpohlamak için yazılarında, yayınlarında yedi takla atan sen ve Selvi bana nerede duracağımı öğretecek en son tiplersiniz!

Benim duruşum 2015’de de netti. Şimdi de net! Tarafım da belli, yolum da belli! Ben bu iktidarın son 10 yıldır yönetim biçiminden mutlu değilim ve torunlarımın geleceği için bir değişimin de kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.

Sen ve Selvi bunu düşünemezsiniz biliyorum çünkü varlığınızı, gücünüzü bu iktidara borçlusunuz! Onlara göbekten değil, dört bir tarafınızdan bağlısınız! Ben değilim çok şükür???? O nedenle de Türkiye için değişim isteğimi çok rahat bir şekilde dile getiriyorum!

Abdülkadir Selvi’ye: Alevi bir aileden geldiğini hep sakladın

Sana gelince Abdülkadir Selvi!

Yaşından başından utanmadan yalan söylüyorsun!

Evet @kilicdarogluk nun aday olmasını istemedim. Hep karşı çıktım çünkü Kemal Bey’e Alevilik üzerinden çok adice, alçakça, sinsice saldırıların olacağını adım gibi biliyordum.

Ve endişeleniyordum.

Sosyolojik derin bir yaranın daha da derinleşmesinden ürküyordum.

Çünkü Abdülkadir Selvi…

Ben ötekileştirmeyi dibine kadar yaşamış Alevi bir ailenin ferdiyim ve bütün kaygım Kemal Bey’in üzerinden yapılacak alçak siyasetle o duygularımızın daha da depreşmesiydi.

Nitekim başta seccade konusu olmak üzere neler yapıldığını hep beraber gördük, görüyoruz ve göreceğiz de…

Ve Sayın Kılıçdaroğlu’na Aleviliği üzerinden yapılan her saldırı başka türlü içimi kanatıyor Abdülkadir Selvi!

Tabii senin bunu anlamanı beklemiyorum.

Çünkü sen bu “öteki” duygusundan kurtulmak için Alevi bir aileden geldiğini hep sakladın.

Yeri geldi inkar ettin!

Ama ben kendimi bildim bileli Aleviliğimi gururla kah yazdım, kah ekranlarda dile getirdim.

Yani ben sen değilim ve senin gibi köklerine yapılacak saldırıları para, pul, şöhret, makam, mevkii uğruna yok sayacak ya da duymazdan gelecek kadar tıynetsiz değilim!

Ha bir de… Hz. ALİ Efendimizin; “Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır!” sözüne mümkün oldukça uymaya çalışıyorum.

Yani ben dilsiz de değilim…

Şeytan da…” (Kısa Dalga)

Gündem