Şeytan Ayetleri'nin yazarı Salman Rüşdi, ABD'de bıçaklı saldırıya uğradı

Şeytan Ayetleri'nin yazarı Salman Rüşdi, ABD'de bıçaklı saldırıya uğradı
İngiliz yazar Salman Rüşdi, New York'ta Chautauqua Enstitüsü'nde konuşma yaptığı sırada bıçaklı saldırıya uğradı. Helikopterle hastaneye kaldırılan Rüşdi'nin sağlık durumuna ilişkin bir bilgi henüz verilmedi.

Şeytan Ayetleri kitabıyla tanınan İngiliz yazar Salman Rüşdi, New York'ta katıldığı bir etkinlikte konuşma yaptığı sırada bıçaklı veya yumruklu saldırıya uğradı.

New York Eyalet Polisi, Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle 1989 yılında hakkında ölüm fetvası verilen Rüşdi'nin gözaltına alınan bir erkek tarafından boynundan bıçakladığını duyurdu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, saldırganın sahneye koşarak Rüşdi'yi boynundan bıçakladığı belirtildi.

Helikopterle hastaneye kaldırılan Rüşdi'nin sağlık durumuna ilişkin şu an bir bilgi yok.

SALMAN RÜŞDİ KİMDİR?

Hindistan doğumlu İngiliz yazar, 1981 yılında Booker Ödülü de aldığı Geceyarısı Çocukları romanıyla ünlendi. Kitap yalnızca İngiltere'de bir milyonun üzerinde sattı.

Yazar daha sonra 1993'te Booker of Bookers ve 2008'de Best of Booker ödüllerini aldı.

Rüşdi'nin sürrealist, post-modern romanı Şeytan Ayetleri kitabı 1988'de basılır basılmaz büyük bir öfke doğurdu, yasaklanma çağrıları yapıldı.

İran lideri Ayetullah Humeyni, yazar hakkında ölüm fetvası çıkarttı ve bu durum kitabı başka bir boyuta, diplomatik krizlere taşıdı.

Dünya çapında, çevirmenler ve gösterilerde ölenler dahil 59 kişi bu konuyla ilgili hayatını kaybetti.

Rüşdi pek çok Müslüman tarafından "kafir" ilan edilirken bazı kesimler tarafından da ifade özgürlüğünün temsilcisi oldu.

İran hükümeti o zamandan beri Hümeyni'nin kararnamesinden uzaklaşsa da Rüşdi karşıtlığı devam ediyor.

Dünya