Sezai Temelli, Demirtaş'ın ayrılığını kabul etmedi: O siyaseti bırakmak istese de biz onu bırakmayız

Sezai Temelli, Demirtaş'ın ayrılığını kabul etmedi: O siyaseti bırakmak istese de biz onu bırakmayız
Yeşil Sol Muş Milletvekili Sezai Temelli, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aktif siyaseti bırakmasını değerlendirdi. Temelli, "O siyaseti bırakmak istese de biz onu bırakmayız. Beraber siyaset yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Edirne Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün aktif siyaseti bıraktığı açıklaması siyaset gündemine oturdu.

ARTI TV'de Onur Encü'nün konuğu olan Yeşil Sol Muş Milletvekili konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Temelli Demirtaş'ın siyaseti bırakması üzerine, "Siyasetten emekli olunmaz. Dolayısıyla şu anki duygu haliyle böyle bir şey söylemiş. O siyaseti bırakmak istese de ne biz onu bırakırız ne de siyaset onu bırakır. Beraber siyaset yapmaya devam edeceğiz" dedi.

'Özeleştiri sürecine ihtiyacımız var'

14 Mayıs seçimlerinden sonra yapılan eleştiriler üzerine de Temelli şunları söyledi:

"Evet ortada bir başarısızlık var. Bu başarısızlığın yaratmış olduğu etkiler var. Bunun yaratmış olduğu bir duygu hali var ve bu duygu hali tabi ki hepimizi etkiliyor. Buna bağlı olarak da açıklamalar yapıyoruz. Her şeyi anlamak için biraz zamana da ihtiyacımız var. Demirtaş'ın dün Artı Gerçek'te yazdığı yazıda önemli başlıklar var. Sahici, samimi, birbirimizi anlamaya yönelik bir eleştiri, özeleştiri sürecine ihtiyacımız olduğunu hepimiz söylüyoruz.

Çünkü parti yönetimini de 14 Mayıs sonrası ilk günden bunu söyledi. Sadece ikinci tur seçimleri olduğu için bunu ikinci tur sonrasına ötelemek gibi bir karar açıkladı. Bence de doğru bir karardı. Şimdi onun zamanı geldi. Hep kamuoyunda eleştirilerle, Demirtaş'ın altını çizdiği gibi düzeyli ve yapıcı eleştirilerle yol almaya çalışacağız. Özeleştiri süreci tabi ki yaşanacak. Bir yüzleşme ve kendi hakikatimizi anlamaya yönelik de bir çaba içinde olacağız.

Politika