Sezai Temelli: İstanbul adayımızı 9 Şubat’ta açıklamayı düşünüyoruz

Sezai Temelli: İstanbul adayımızı 9 Şubat’ta açıklamayı düşünüyoruz
İstanbul adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Sezai Temelli, "9 Şubat’ta açıklamayı düşünüyoruz. Bu konudaki çalışmalar yoğun bir şekilde kurullarımızda sürdürülüyor" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme ilişkin basın toplantısı yaptı. Temelli, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayını ne zaman açıklayacakları sorusuna “9 Şubat’ta açıklamayı düşünüyoruz. Bu konudaki çalışmalar yoğun bir şekilde kurullarımızda sürdürülüyor” diye cevap verdi.

Temelli, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklaması üzerinden bir değerlendirmede de bulundu. Başak Demirtaş’ın mücadelenin büyük bir parçası olduğunu ifade eden Temelli, “Birlikte eğitiliyoruz birlikte düşlüyoruz, birlikte yol yürüyoruz. Nasıl ki aday olduğundaki açıklaması bize güç verdiyse şimdiki açıklaması da güç vermiştir” dedi.

"Kurumlarımız sayın Başak Demirtaş ile de müzakere yapmışlar"

Temelli, şunları söyledi:

"Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık sürecindeki açıklamaları mücadelemize güç kattı. Hem Başak Demirtaş hem diğer arkadaşlarımızla birlikte yürüyoruz. Aday meselesi kurumlarımızda değerlendirildi. Kurumlarımız sayın Başak Demirtaş ile de müzakere yapmışlar ve ortak bir sonuca ulaşmış."

"31 Mart seçimlerinden güçlenerek çıkacağız"

"Nasıl ki aday olduğu açıklaması bize güç verdiyse bu açıklaması da güç katmıştır. 31 Mart seçimlerinden güçlenerek çıkacağız. DEM Parti'nin güçlenmesi bu ülkede demokrasinin güçlenmesidir. Başta kayyımlardan kurtulmak ve Türkiye'nin her yerinde yerel yönetimlerde söz sahibi olmak istiyoruz. Bunun mücadelesini Başak Hanım ile de Selahattin Başkan ile de vermeye devam ediyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem