Sezgin Tanrıkulu'dan sudan para almaya başlayan THY ve iştiraki AJet'e tepki: Bu kadar mı düştünüz?

Sezgin Tanrıkulu'dan sudan para almaya başlayan THY ve iştiraki AJet'e tepki: Bu kadar mı düştünüz?
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu THY ve iştiraki AJet'in sermayesinin kamuya ait olduğuna dikkat çekerek, otobüs yolculuklarında bile su-çay ikramlarından para alınmadığına vurgu yaptı ve "Bu kadar mı düştünüz?" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, THY ve AJet'te su ve çay servisinin paralı hale getirilmesine tepki gösterdi.

THY ve iştiraki AJet'in sermayesinin kamuya ait olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, otobüs yolculuklarında bile bu ikramlardan para alınmadığına vurgu yaparak "Bu kadar mı düştünüz?" dedi.

X (Twitter) hesabından mesaj paylaşan Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu'nun her yerine uçan, sermayesi kamuya ait olan uçak şirketinde su ve çay ikramı nasıl paralı hale getirilir? Bu kadar mı düştünüz? 1 saatlik bir yolculukta su ve çay ikramı tasarruf konusu olamaz; şehirlerarası otobüs yolculuklarında dahi bu ikramlardan para alınmaz, ayıptır. Dolayısıyla Türkiye'nin farklı şehirlerinden Ankara'ya, İstanbul'a seyahat eden yurttaşlarımıza daha önce ikram olarak verilen çayın ve suyun parayla satılmaya başlanması kabul edilebilir bir uygulama değildir. Türk Hava Yolları ve Ajet yetkililerine çağrı yapıyorum; bu uygulamadan vazgeçin ve yurttaşlarımızı mağdur etmeyin." (Kısa Dalga)

Ekonomi