Sezgin Tanrıkulu'ndan hak ihlali raporu: 1 ayda 875 işkence

Sezgin Tanrıkulu'ndan hak ihlali raporu: 1 ayda 875 işkence
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hazırladığı ekim ayı ‘İnsan Hakları İhlalleri Raporu’nu açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun hazırladığı ekim ayı İnsan Hakları İhlalleri Raporu’na göre, 1 ayda 429’u cezaevlerinde olmak üzere 875 işkence olayı meydana geldi. 196 kişinin yaşam hakkının ihlal edildiği belirtilen raporda, 36 kadın cinayeti ve 158 iş cinayetinin yaşandığı kaydedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun hazırladığı ekim ayı ‘İnsan Hakları İhlalleri Raporu’na göre, 1 ayda 196 kişinin yaşama hakkı ihlal edildi. Yaşam hakkı ihlal edilenlerden biri cezaevinde öldü. 1 ayda 36 kadın cinayeti, 158 iş cinayeti oldu. Ekim ayında 875 işkence olayı yaşandı, bu işkence olaylarının 429’u cezaevlerinde meydana geldi.

10 gazeteci tutuklandı, 25 gazeteci gözaltına alındı

Rapora göre; düşünce ve ifade özgürlüğünü kullandığı için 20 kişi tutuklandı, 8 kişi hakkında açılan davada mahkum oldu. 25 gazeteci gözaltına alındı, 10 gazeteci tutuklandı, 3 gazeteciye soruşturma açıldı, 7 gazeteci ve yazar hakkında daha önce açılan davalarda ceza çıktı. 14 gazeteci mesleğini yaparken saldırıya uğradı. İnternet sitesi haberlerine 58 erişim engelleme kararı verildi, RTÜK televizyonlara 8 kez ceza açıkladı, 4 yayın hakkında toplama kararı alındı.

Eylem ve etkinliklere kolluk müdahalesi ve yasak kararları da raporda yer aldı. Buna göre; 12 ilde eylem ve etkinliklere 36 kez kolluk müdahalesi oldu, 15 tiyatro ve gösteri yasaklandı, eylem ve etkinliklerde 444 kişi gözaltına alındı, 1 kişi toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullandığı için açılan davada mahkum oldu. (ANKA)

Gündem