SGK önünde uzun EYT sıraları oluştu

SGK önünde uzun EYT sıraları oluştu
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin ardından İstanbul ve İzmlir'deki Sosyal Güvenlik Kurumu binasının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklamasının yapılmasının ardından bu sabah emeklilik işlemleri ile askerlik ve doğum borçlanmasını ödeyerek emeklilik hakkını kazanmak isteyenler İstanbul ve İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle sistemde zaman zaman duraksamalar da yaşandı.

Yasada emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Eyüp Karaağaç, "48 yaşındayım. Gecikilmiş bir hakkın geriye iadesi için çok mücadele edildi. Bu mücadeleye destek olanlara, mağduriyeti bitirdiği için teşekkürler. Mücadelemizin karşılığını aldık. Eziyet bitti. Yaş şartının getirilmemesi çok iyi oldu. Zaten yaştan mağdur olmuş insanlara yaş şartı getirilmedi. Ülkemizin çok daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

EYT'lilerden Ziya Tunç ise "Olması gereken buydu. Bu bir ödül değil insanlara. Tüm çalışanların hakkıydı. Çok güzel oldu. Hayırlısı olsun. Yeni yılda inşallah emekli maaşımızı alacağız" ifadelerini kullandı.

Müjgan Öztırak da "Benim 5 bine yakın günüm var. İki ayım eksik. Doğum borçlanmasını yaptırmak için geldim. Uzun süredir bekliyoruz" dedi. (DHA)

Gündem