SGK'ya yolsuzluk soruşturması

SGK'ya yolsuzluk soruşturması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 'ilaç ve tıbbi cihaz soruşturması' kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğratan işlemlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, müfettişlerin SGK'da kamuyu zarara uğratan işlemlerle ilgili tespitlerde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı. Açıklama şöyle:

"Bakanlığımız tarafından sürdürülen ilaç ve tıbbi cihaz soruşturması sonucu SGK'da kamuyu zarara uğratan işlemler ile ilgili kurum müfettişlerimiz gerekli tespitleri yapmış ve ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kamu kaynaklarına zarar veren uygulamalara, usulsüzlüğe ve yolsuzluğa müsamaha gösterilmeyeceğini kamuoyuyla paylaşıyoruz."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın SGK’da gündeme gelen yolsuzluk iddialarıyla suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

KAMU GÖREVLİLERİ VAR MI?

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; SGK’daki ilaç ve tıbbi cihaz soruşturması kapsamında ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e “Tespit edilen kamu zararı toplam tutarı ne kadardır? Hangi ilaç ve tıbbi cihaz işleminde ne kadarlık kamu zararı oluşmuştur? Kamuyu zarara uğrattığı düşünülen ve suç duyurusunda bulunulan ilgililer kimlerdir? Bu kişiler arasında kamu görevlileri var mıdır?” sorusunu yöneltti.

Gündem