Sharon Stone: Hollywood, felç geçirdiğim için beni 20 yıldır yok sayıyor

Sharon Stone: Hollywood, felç geçirdiğim için beni 20 yıldır yok sayıyor
“Temel İçgüdü" filmiyle sinema tarihine geçen ünlü oyuncu Sharon Stone, 20 yılı aşkın süre önce geçirdiği felç sonrası Hollywood tarafından görmezden gelinliğini söyledi.

65 yaşındaki Amerikalı oyuncu, dokuz gün süren bir beyin kanaması geçirdikten sonra 2001 yılında hastaneye kaldırıldı.

Sağlık korkusu, onu beyazperdeden iki yıl uzak kalmaya zorladı. Ancak bu iki yıllık kısa süre, çok daha uzun, istenmeyen bir araya dönüştü.

Çarşamba günü The Hollywood Reporter'ın Raising Our Voices etkinliğinde konuşan Stone, "Yedi yıldır iyiyim ama o zamandan beri işim olmadı" dedi.

"Bu olay ilk gerçekleştiği zaman hiç kimseye söylemek istemedim çünkü sizinle ilgili bir şey ters giderse dışarıda kalacağınızı bilirsiniz. Bende bir şeyler ters gitti ve 20 yıldır yokum" diyen Stone, "İş almadım. Hayatımın bir noktasında çok büyük bir film yıldızıydım" şeklinde konuştu.

Oscar'a uzanacakken gelen sağlık sorunu

Stone felç geçirdikten sonraki yıllarda "Kedi Kadın" (Catwoman), "Lovelace" ve "The Laundromat" gibi filmlerde rol almış olsa da bu filmlerle 80'li ve 90'lı yıllardaki gişe başarısını yakalayamadı.

Stone, 1992'de çok ses getiren "Temel İçgüdü"de başrol oynadıktan ve daha sonra 1996'da "Casino" ile Oscar'a aday olduktan sonra, yaşadığı sağlık sorunu sonrası kendisine gelen projelerin eskisiyle aynı büyüklükte olmadığını söyledi.
2015'te verdiği bir röportajda beyin kanaması geçirdikten sonra "sahip olduğu her şeyi kaybettiğini" söyleyen Stone "Sektördeki yerimi kaybettim" ifadesini de kullanmıştı.

'Diana' benzetmesi

"En beğenilen film yıldızıydım. Sanki yalnızca Prenses Diana ile ben o kadar ünlüydük ve o öldü, bense felç geçirdim. İkimiz de unutulduk" diyen ünlü oyuncu, "Siz de benim gibi işinizde en arka sıralara düştüğünüzü görürseniz kendinizi en baştan bulmanız gerekir" şeklinde konuştu.

Kültür Sanat