Sibel bıçaklanıp cesedi yakılmıştı; sanığa müebbet hapis

Sibel bıçaklanıp cesedi yakılmıştı; sanığa müebbet hapis
İzmir'in Buca ilçesinde 2016 yılında cinsel saldırıya uğrayan, bıçaklanarak öldürülen ve yakılan 24 yaşındaki Sibel Çelik davasında sanığa "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

İzmir'in Buca ilçesinde 2016 yılında cinayete kurban giden Sibel Çelik (24) davasının 26'ncı celsesinde karar çıktı. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Halil Yılmaz'ı (39) kasten öldürme suçundan müebbet hapse mahkum etti.

Buca ilçesi Kuruçeşme Mahallesi 205/27 Sokak'taki 3 katlı binanın zemin katındaki Halil Yılmaz'ın evinde, 12 Temmuz 2016'da çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, bazanın içinde yanmış kadın cesedi buldu. Cansız bedenin, Sibel Çelik'e ait olduğu belirlendi. Çelik'in, Halil Yılmaz ile nişanlı olduğunu öğrenen polis, şüpheli olarak peşine düştü ancak bulamadı.

Soruşturma kapsamında Yılmaz'ın ağabeyi S.Y. (41), olayın ertesi günü Diyarbakır'a giderken yakalanıp, gözaltına alındı. Çapraz sorguda çelişkili ifadeler veren S.Y., çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklandı.

İddianamede Sibel Çelik'in 7 bıçak darbesi ile öldürüldüğü, daha sonra cesedinin bazaya konulduğu ve evin ateşe verildiği bilgisi yer aldı.

Çelik'in, Adli Tıp Kurumu raporlarında cinsel saldırıya uğradığı da ortaya çıktı.

2 kardeş hakkında "nitelikli kasten öldürme", "yakmak suretiyle mala zarar vermek" ve "kasten yangın çıkarma" suçlarından dava açıldı.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6 Aralık 2017'deki duruşmasında, S.Y. tahliye edildi.

Cinayetten 6 yıl sonra Türkiye'ye getirildi

Almanya'ya kaçtığı belirlenen Halil Yılmaz, Çelik'in ölümünden 6 yıl sonra Türkiye'ye iade edildi.

Tutuklanan Yılmaz, bugün 26. duruşması görülen İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davada "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ve mala zarar verme suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti sanık hakkında iyi hal ve tahrik indirimleri de uygulamadı. Tutuksuz yargılanan S.Y. ise beraat etti. (DHA)

Kadın