Sıfır derecede yoksulluk kuyruğu!

Sıfır derecede yoksulluk kuyruğu!
Ankara'da piyasaya göre daha ucuz et satılan Başkent Mobil Market'in önünde sıfır derecelik havaya rağmen çok sayıda kişi kuyruk oluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde et, kıyma ve tavuk ürünlerini piyasaya göre uygun fiyattan satmaya başladı. Satışlar, Ramazan ayı sonuna (21 Nisan) kadar 25 ilçede yapılacak.

Başkent Mobil Market’in ilk hizmet noktası Sıhhiye’de vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Başkent Mobil Market’te kıyma 139,5 TL’den, kuşbaşı ise 149,5 TL’den satışa çıkarıldı.

Ucuz et kuyruğunda bekleyen Şahin Kurter, “Mali müşavir emeklisiyim ama zor geçiniyoruz" dedi. Kurter, kıymanın kilosunun 220-250 lira arasında olduğunu, belediyenin 150 TL’ye sattığını kaydetti.

Kurter, "Tam iki saattir kuyruk bekliyoruz" dedi.

Selahattin Kurtul ise yanında 200 lira parasının bulunduğunu, kasaba gidemediğini, Et ve Süt Kurumu’na gittiğini kaydetti.

'Sabahtan beri soğukta bekliyoruz'

Kurtul, "Aldığım emekli maaşıyla tonlarca et götürecek halim yok. 5 bin 500 TL emekli maaşı alıyorum. Akşam çocuğumu eve yemeğe davet edeceğim. Hiç değilse sofrasına bir et koyayım dedim" ifadesini kullandı.

Bir diğer vatandaş, “Sabahtan beri burada soğukta bekliyoruz. Açız, emekliyiz. İki kilo kıyma alıp gideceğiz. Olay bu” dedi.

Bir diğeri ise “Sabah duyduk haberi 2 saattir bekliyoruz, ne verirlerse alacağız. Bu kuyruklarda dura dura nasıl geçineceksin? Kalabalık bir aileyim, çok zor geçinmek” diye konuştu.

Mobil Market; hafta içi 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Ankara’nın belirlenen semtleri ile 25 ilçenin tamamında 15 farklı ürün ile uygun fiyatlı kırmızı et ve beyaz et satışı yapacak. (ANKA)

Gündem