Sil sil bitmiyor: Gazeteciler yerine yapay zekayla çalışan MSN, yalan haberle doldu

Sil sil bitmiyor: Gazeteciler yerine yapay zekayla çalışan MSN, yalan haberle doldu
Yapay zeka MSN'de son olarak 19. yüzyıldan kalma bir vantrilok kuklasının olağanüstü güçlere sahip olduğunu iddia eden bir "haber" yayımladı.

Microsoft'un internet portalı MSN, habercilikte gazeteciler yerine yapay zekaya yer vermişti. MSN, son iki yıldır çalıştırdığı gazetecilerin büyük bölümünü işten çıkardıktan sonra, portalında sürekli artan sayıda sahte haber yayımlanmaya başladı. Independent Türkçe'deki habere göre yapay zeka son olarak 19. yüzyıldan kalma bir vantrilok kuklasının olağanüstü güçlere sahip olduğunu iddia eden bir "haber" yayımladı.

MSN'in haber sitesindeki başka bir başlık şöyle: Şeytan, yani İblis'in kendisi, New Jersey'deki Somerset'te Defnedilmiş...

Uzaylıların 50 yıl önce kaçırdığı adamın Kovid-19 pandemisi ve III. Dünya Savaşı hakkında bilgilendirildiğini anlattığı metin de siteye girdi.

MSN, yapay zekanın girdiği haberleri tek tek siliyor. Bunlar arasında, "Los Angeles üzerinde uçan meleklere" ilişkin bir haber, insansı yaratık Kocaayak'la ilgili çok sayıda tanıklık ve Elon Musk'ın eski sevgilisinin Twitter paylaşımında nafaka talebinde bulunduğu iddiası yer alıyordu. Üstelik, Musk'la ilgili iddia Google Newscharts'a göre dünyada en çok okunan haberler arasına girmişti bile.

MSN, daha önce gelen eleştiriler üzerine, haberlerin doğruluğunu kontrol etmekle görevli çalışanları olduğunu açıklamıştı.

Teknoloji